Douăzeci de deținuți fac mâncare după gratii

17 persoane private de libertate ajută bucătarul pentru a prepara hrana a 706 deținuți, iar alte trei persoane private de libertate gătesc pentru angajații Penitenciarului Târgu-Jiu.

Deținuții care muncesc la bucătărie nu sunt absolvenți ai cursurilor de bucătar și nici nu pot participa la ele pentru că, momentan, acestea nu se mai organizează. Potrivit Laviniei Lupu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu, 17 persoane private de libertate prestează activități productive în cadrul blocului alimentar unde se pregătește hrana pentru cele 706 persoane custodiate de Penitenciarul Târgu Jiu și 3 la bucătăria cadrelor. Acestea își desfășoară activitatea sub coordonarea și cu sprijinul bucătarilor angajați aici. „Am aproape un an de zile de când sunt după gratii, nu mai am mult până la eliberare. Gătesc de ceva vreme și îmi place mult. Am învățat să fac multe feluri de mâncare de când ajut la bucătărie. Poate, după eliberare, voi face un curs de bucătari și voi face din asta o meserie. Îmi place mult să gătesc”, a spus Dorin, unul dintre deținuții care gătesc pentru cadre.

Trei cursuri în doi ani

Începând cu 2010 și până la sfârșitul lui 2012 au fost organizate trei cursuri de calificare în meseria de bucătar. În 2013 nu au mai fost organizate aceste cursuri. „La această dată, 95 de persoane private de libertate sunt cuprinse în diverse activități productive atât în interiorul, cât și în exteriorul Penitenciarului. Persoanele incluse în activități sunt selectate în funcție de aptitudinea lor fizică și mentală, vârstă, sfatul medicului. O comisie este cea care decide. În acest an, în medie, 159 de persoane private de libertate au participat lunar la muncă, cu sau fără plată. Din munca prestată, penitenciarul a obținut anul acesta 515.864 lei”, a declarat Lavinia Lupu.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad