Dragnea: „Călinoiu se încadrează pentru a candida la președinția Consiliului Regional”

Liviu Dragnea, ministrul  Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și viceprim-ministru, a declarat ieri, la Târgu-Jiu, că Ion Călinoiu are calitățile necesare pentru a putea candida la președinția Consiliului Regional în momentul în care va avea loc regionalizarea.

Viceprim-ministrul Dragnea a spus că cel care va candida la această funcție trebuie să fie un om politic cu vastă experiență în domeniul administrației publice locale sau județene, un om care a demonstrat că are inițiativă, idei și viziune. Viceprim-ministrul nu a spus răspicat că îl va susține pe Călinoiu, însă a dat de înțeles că actualul președinte al CJ Gorj s-ar putea bucura de sprijinul său la viitoarele alegeri. „Da, Ion Călinoiu se încadrează în aceste calități și va putea candida. Regiunea este principalul motor de dezvoltare echilibrată a țării noastre. La această concluzie am ajuns discutând și cu reprezentanții guvernelor din țările Uniunii Europene. Ca să conducă bine o regiune avem nevoie de oameni cu experiență în administrația publică locală, primari de municipii sau președinți de Consilii Județene cu experiență, idei, viziune”, a spus Liviu Dragnea, ministrul  Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și viceprim-ministru.

Nu se vor desființa județe sau orașe

Într-o emisiune televizată, cu ceva timp în urmă, Dragnea declara că vor exista opt sau nouă regiuni de dezvoltare, iar cel mai important criteriu pentru delimitarea acestora va ţine de caracterul dominant al slujbelor agricole, care ar putea să ducă la nedezvoltare. El a mai susţinut că regiunile trebuie să aibă capacitatea ca fluxurile de comunicaţie şi de mobilitate a mărfurilor şi persoanelor, transportul şi infrastructura să aducă dezvoltare. Liviu Dragnea a mai  subliniat că nu se vor desfiinţa comune, oraşe sau judeţe, ci doar se va crea o structură regională. Această structură va avea un consiliu regional şi un preşedinte de consiliu regional şi va prelua o parte dintre atribuţiile actuale ale mai multor ministere. Dragnea a menţionat că atât consilierii regionali, cât şi preşedintele consiliului regional vor fi aleşi direct de cetăţeni, la fel ca şi în cazul consiliilor judeţene, care vor exista în continuare ca structură administrativă.

Categoria: Actualitate

Tags: , ,

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. CONSTANTIN says:

    Cand v-a scapa oare Romania sa fie condusa de fosile comuniste ????

    Thumb up 2 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad