Drept la replică

„Întrucât în articolul publicat la 1 august 2013 cu titlul „Fără concedieri la Cadastru” sunt strecurate inadvertenţe în ceea ce priveşte implementarea măsurilor de reorganizare a structurii de personal din cadrul OCPI Gorj, iar unele afirmaţii reprezintă atingerea imaginii mele profesionale, am hotărât să iau atitudine şi să clarific aspectele pe bază de documente. Sub diverse denumiri, contabil şef, şef serviciu, şef birou, conduc şi am în responsabilitate de 12 ani activitatea financiar-contabilă a Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară  (OCPI) Gorj şi nu numai. În data de 02-08-2013, forul superior Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) autoritate publică aflată în subordinea Secretariatului General al Guvernului (SGG) şi în coordonarea Primului Ministru, a organizat o videoconferinţă pe tema reorganizării ANCPI şi a instituţiilor subordonate. Problema numărul 1, discutată a fost cea legată de reducerea numărului de personal ca urmare a aplicării OUG nr. 77/2013. Concluzia a fost clară şi fără echivoc: OCPI Gorj păstrează toate cele 46 de posturi câte existau şi la 31-07-2013. Reduceri efective se vor face în ţară prin: desfiinţarea posturilor vacante majoritatea ocupate prin detaşări, reducerea posturilor de îngrijitor, eventual redistribuirea unor salariaţi pe posturile ce au titularii în concediu pentru creştere copil în vârstă de până la 2 ani.
Deci nicio discuţie cu privire la nici un judeţ despre desfiinţarea Biroului Economic. Ceea ce înseamnă că afirmaţia «Acest Birou Economic urmează a fi reorganizat în compartiment prin desfiinţarea funcţiei de sef de birou pentru ca niciun angajat să poată fi concediat » cuprinde o mare intoxicare publică. În contradictoriu cu această informaţie falsă aduc următoarele argumente: conform organigramei OCPI Gorj aprobată prin ODG nr. 591/2010, a cărei existenţă în vigoare se poate verifica prin internet, în structura tuturor Oficiilor judeţene este organizat un Birou Economic. Conform OUG nr. 77/2013 se desfiinţează funcţiile de conducere acolo unde se constată că reprezintă mai mult decât 12% din total personal, ceea ce nu este cazul la OCPI Gorj, unde proporţia este 4 din 46. De asemenea OUG nr. 77/2013 nu reglementează desfiinţarea unor servicii sau birouri, ci dimpotrivă dispune completarea numărului de posturi 7 pentru serviciu, respectiv 5 pentru birou, prin repartizarea de personal necesar, corespunzător de la alte compartimente. Faptul acesta este întărit şi de ODG nr. 622/2013, art. 1 lit) a. Dispoziţii de schimbare a statutului unor birouri în cadrul Oficiilor teritoriale subordonate ANCPI se găsesc la art. 2 , punctul 1), lit. a) se referă strict la Birourile de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. La fel şi propunerile ce trebuiau făcute de conducerile acestor Oficii. Dacă realitatea este aceasta, atunci apare întrebarea logică: ce l-a determinat pe domnul director Marius Mănescu să reacţioneze astfel? În loc să organizeze calm şi înţelept aplicarea actelor normative, în sensul de a promova Biroul Economic în rândurile personalului cu studii economice, dar încadrat în alte substructuri, acesta a panicat oamenii afirmând că Biroul Economic se va desfiinţa, astfel încât s-a ajuns la punctul anume, ca niciun salariat să nu consimtă la integrarea în Biroul Economic. Aceasta întrucât OCPI Gorj-în opinia propriei conduceri are totul bine, doar la Biroul Economic existând o problemă, în loc de minimum de 5 salariaţi de execuţie erau numai 4. Asta ca şi când nu domnul director i-ar fi mutat în trecut de la Serviciul Economic la alte compartimente, numai bine ca serviciul să devină birou. Şi, ca să încurce şi mai bine lucrurile domnul director i-a interogat pe cei doi şoferi dacă nu cumva ar dori să fie mutaţi unul la Serviciul Cadastru altul la Serviciul Publicitate Imobiliară. Aceştia au percutat repede şi au înaintat cereri în acest sens visând desigur că nu vor fi printre cei disponibilizaţi”, semnat Valentin Țundrea, șef Birou Economic OCPI Gorj.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad