DSV va finaliza analizele în cazul câinilor morți la sfârșitul săptămânii

Medicul Ion Iliuță, șeful Direcției Sanitar Veterinare (DSV) Gorj, a declarat că este posibil ca spre sfârșitul săptămânii să afle dacă patrupedele găsite moarte pe străzile din Târgu-Jiu au fost otrăvite. Reprezentanții instituției pe care o conduce încă lucrează la analizele bietelor animale.

Abia spre sfârșitul săptămânii, reprezentanții DSV Gorj ar putea avea rezultatele preliminarii ale analizelor efectuate pe cadavrele câinilor găsite pe diverse străzi din municipiu. Ion Iliuță, șeful DSV Gorj, a declarat că la sediul instituției au fost aduse trei cadavre, dar că analizele vor fi gata în câteva zile: „Durează, nu avem cum să facem aceste analize mai repede. Ele sunt în lucru, vrem să ne facem treaba foarte bine, mai ales că există această suspiciune de otrăvire, de folosire a unor substanțe toxice. Am vorbit și cu domnul comandant al Poliției Municipale și ne-a spus că trebuie să facem o acțiune foarte bine documentată, să vedem exact despre ce substanțe este vorba, ce s-a întâmplat cu animalele. Este posibil ca vineri să avem o parte din analize. Și noi, și poliția anchetăm”.

Alte cadavre descoperite de târgujieni

Potrivit Carmenei Șerbănoiu, reprezentanta Pro Animals România, și marți dimineața au fost găsite alte cadavre ale unor maidanezi. „Așteptăm rezultatul analizelor de la DSV. Și rezultatul anchetei poliției. Au mai fost găsite cadavre”, a spus Carmena Șerbănoiu. Un târgujian a postat un mesaj adresat edilului Florin Cârciumaru pe site-ul www.domnuleprimar.ro:, „Domnule primar, mi se pare de-a dreptul josnic ca hingherii să înceapă să otrăvească câinii comunitari la nici trei zile după ce a fost aprobată legea eutanasiei. Zeci de câini au fost otrăviți. În patru zile am găsit șase câini otrăviți pe Bd. Republicii și cinci pe Aleea Teilor, unde lucrez, iar asta cu siguranță nu este opera unui singur nebun, ci o acțiune organizată”.

Categoria: Social

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Si ce a descoperit ancheta ?:))))))))

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad