Dumitru Călugăru și Elena Dalaban, doi dintre cei 161 de campioni ai României

Ministerul Educației Naționale a publicat, marți, lista cu olimpicii internaționali care au reprezentat România la competițiile școlare. Printre cei 161 de elevi care în decursul acestui an au reușit să obțină o medalie la olimpiade se numără și doi elevi gorjeni. Este vorba despre Dumitru Călugăru, elev al Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”, și Elena Dalaban, elevă a Colegiului Național „Spiru Haret” din Târgu Jiu.

 

Dumitru Călugăru a reușit performanța de a se număra printre cei 29 de elevi de aur ai țării, obținând medalia de aur la Olimpiada de Științe ale Uniunii Europene (EUSO), desfășurată în luna martie a acestui an, iar Elena Dalaban a obținut mențiune la Olimpiada Internațională de Limbă, Literatură și Spiritualitate Românească, desfășurată în luna iunie.

Dumitru Călugăru, parte a elitelor CNTV

Dumitru Călugăru este elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” și unul dintre cei mai buni elevi ai instituției de învățământ. Medalia de aur obținută la EUSO nu este singura medalie internațională din palmaresul băiatului. În anul 2011, Dumitru, pe atunci elev în clasa a IX-a, a fost premiat cu argint la Olimpiada Internațională de Științe din Africa de Sud, fiind desemnat „Tânărul anului”, în cadrul primei ediții a galei „Tineri pentru Gorj”, organizată de către Fundația Culturală Delta și de către Asociația Axa Brâncuși. De asemenea, în luna iulie a acestui an, Dumitru a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Chimie care s-a desfășurat la Moscova.

Elena Dalaban, premiu după premiu

Elena Dalaban a absolvit anul acesta Colegiul Național „Spiru Haret” din Târgu Jiu. Tânăra a reușit să urce numele liceului pe podium în nenumărate rânduri. În anul școlar 2011-2012, adolescenta a obținut premiul I la Olimpiada Internațională de Limba și literatura română, desfășurat la Baia Mare, în luna mai a anului 2012. Anul acesta, Elena a reușit din nou performanța de a ocupa locul I la etapa națională a Olimpiadei de Limba și literatura română, desfășurată săptămâna trecută la Constanța, astfel încât a reprezentat Gorjul și România la Olimpiada Internațională de Limba și literatura română, de unde s-a întors cu mențiune.

Categoria: Actualitate

Tags:

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Elena says:

    Felicitari elevilor eminenti , toata dragostea si consideratia mea pentru Dumitru si familia Calugaru !

    Thumb up 1 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad