După americanul Watson, vine şi un pivot

Cu doar câteva zile înainte de reunirea lotului, au mai rămas doar trei necunoscute față de componenţa lotului formaţiei de baschet Energia Rovinari pentru sezonul 2013-2014.

Gruparea de baschet gorjeană se apropie de finalul campaniei de achiziţii. Poziţia 1 la Energia, menită a-l face uitat pe Stefan Nikolic, va fi asigurată începând din acest sezon de către Giordano Watson, fundaşul american având deja o carte bogată de vizită în Europa. Watson a evoluat la nu mai puţin de cinci echipe pe bătrânul continent, câte două în Germania, două în Islanda, unde a reuşit să şi devină campion, şi una în Finlanda, acolo unde a evoluat în ultimul sezon.

„Watson este cea mai bună variantă pentru noi”

Odată perfectat transferul lui Watson, tehnicianul Florin Nini s-a arătat satisfăcut de mutarea efectuată, play-maker-ul de peste ocean urmând a asigura o parte din prerogativele noii Energia: „Este adevărat, am perfectat acest transfer, conducătorul de joc american am considerat că este cea mai bună variantă pentru noi, pentru echipă. Sper să se dovedească că am făcut cea mai bună alegere şi din prisma rezultatelor pe care le vom avea în sezonul viitor”. Giordano Watson vine de la Karhu Kanhajok, are 1,78 m și sezonul trecut a avut o medie de 16 puncte/meci și 4,4 pase decisive la o medie de 29 de minute jucate pe partidă, americanul ajungând cu fosta sa echipă până în semifinalele campionatului Finlandei.

„Săptămâna aceasta vom rezolva şi problema pivotului”

După transferul lui Watson, misiunea principală a celor de la Energia rămâne aducerea unui pivot pentru poziţia 5 şi a unei extreme-fundaş, cel vizat în acest caz fiind în continuare Porter Troupe. „Prioritatea noastră de moment rămâne rezolvarea problemei legate de pivot. Pot să vă spun că din lista mare am rămas doar cu 3-4 jucători din care să alegem. Dar nu-mi fac griji, cred că săptămâna aceasta vom rezolva şi această problemă. Toţi cei aflaţi pe lista noastră şi alături de care suntem în negocieri sunt jucători străini. Pentru că românul care îl doream a semnat afară. Însă, în afară de postul de pivot, mai suntem în discuţii şi cu jucătorii români de poziţii 2 şi 3. În aceea ce-l priveşte pe Troupe, cred că se va rezolva, suntem în stadii avansate. Eu unul consider că va fi jucătorul Energiei, doar că au mai rămas de discutat unele mici detalii financiare”, a precizat Nini. Odată cu aducerea lui Watson, Energia a ajuns la un număr de 9 jucători în lot: Darby, Djapa, Kakaroudis, Watson, Roșu, Vlaicu, Alionescu, Bratoloveanu și Gliga. După ce lotul va fi finalizat, echipa Energiei va aborda campionatul cu 12-13 jucători.

 

Nini, absolvent la… FIBA!

Noul tehnician al Energiei, Florin Nini, vrea să fie „tobă de carte” în ale antrenoratului. Şi asta pentru că, de circa 3 ani, Nini urmează cursurile unei şcoli de antrenori de elită organizate de FIBA, cu doar câteva zile în urmă obţinând şi mult râvnita licenţă: „Pot să zic că sunt proaspăt absolvent al licenţei de antrenori FECC (n.n. – Fiba European Coaching Certificate) şi mă bucur că am reuşit asta. Mă consider onorat pentru că din cei 62 de antrenori înscrişi la cursuri, au reuşit să termine doar 41. Alături de mine au participat tehnicieni din Spania, Grecia, Turcia, Serbia, Italia, Lituania, deci din cele mai puternice şcoli din Europa. Cursul s-a desfăşurat pe perioada a 3 ani şi înainte de susţinerea licenţei, am avut nu mai puţin de 4 examene. În România oricum aveam dreptul să antrenez orice echipă, dar acum mă bucur că posed şi o licenţă recunoscută la nivel european, sub directa tutelă a FIBA”, a dezvăluit antrenorul Energiei Rovinari.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad