Durere-n cot de pregătirea gratuită pentru Bac!

Peste 40% dintre absolvenții clasei a XII-a care au susținut Bacalaureatul anul acesta nu au reușit să promoveze examenul. Pentru aceștia Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj a organizat cursuri de pregătire care să îi ajute să treacă examenul măcar în sesiunea august-septembrie. Deși cursurile de pregătire au debutat în urmă cu câteva săptămâni, elevii nu par foarte interesați să învețe.

Potrivit reprezentanților ISJ Gorj, elevii gorjeni nu se arată foarte interesați de pregătirea pentru Bacalaureatul pe care îl vor susține la sfârșitul acestei luni. ,,Noi ne dăm tot interesul ca acești copii să fie pregătiți pentru examenul care îi așteaptă, dacă ei vin sau nu la cursuri e alegerea lor, nu putem să îi obligăm. Noi monitorizăm situația și sperăm că aceste cursuri vor crește procentul de promovabilitate după sesiune august-septembrie a Bacalaureatului”, a spus Ion Ișfan, inspector școlar general în cadrul ISJ Gorj.

Sesiunea de toamnă începe pe 19 august

Probele din cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2013 vor debuta în data de 19 august, atunci când este programată să se desfășoare proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În perioada 20-21 august vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională ale candidaţilor, urmând ca în perioada 22-23 august să se desfăşoare proba de evaluare a competenţelor digitale.
Probele scrise din cadrul celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului vor începe pe data de 26 august, cu proba la Limba și literatura română. Această probă va fi urmată de proba obligatorie a profilului (pe data de 28 august) şi proba la alegere a profilului şi specializării, care se va desfășura pe data de 30 august.
Elevii vor afla primele rezultate ale sesiunii din toamnă a Bacalaureatului pe data de 2 septembrie, până la orele 12.00. Cei care vor fi nemulțumiți de rezultatele primite vor putea depune contestație în aceeași zi, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 5 septembrie atât în centrele de examinare, cât și pe site-ul oficial al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Categoria: Actualitate

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. denis says:

    astia sunt viitori sclavi ai EUROPEI

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad