ECDL se alătură Biblionet și ajunge în bibliotecile din satele gorjene

ECDL România s-a alăturat proiectului Biblionet prin acordul de parteneriat semnat cu International Research and Exchanges Board (IREX), principalii responsabili de derularea proiectului la nivel național.

În această primăvară, cinci bibliotecari din cadrul Bibliotecii Județene „Christian Tell” Gorj și zece bibliotecari din zece comune din județul Gorj au parcurs cu succes un program de formare de formatori, prin care și-au însușit cunoștințele de predare a programului ECDL EqualSkills.
Începând cu data de 20 mai 2013, în cadrul bibliotecilor publice din comunele Bustuchin, Jupânești, Scoarța, Peștișani, Ionești, Telești, Licurici, Logrești, Bălești și Padeș, a fost derulat programul pilot de instruire și certificare ECDL EqualSkills, pentru un număr de 40 de membri ai acestor comunități rurale. Astfel, cei zece bibliotecari au pus în practică ceea ce au învățat pe parcursul programului de Formare de Formatori organizat de ECDL România cu sprijinul IREX și al Bibliotecii Județene „Christian Tell” Gorj.

Certificate de atestare pentru participanți

În cursul acestei zile, la sediul Bibliotecii Județene „Christian Tell”, participanților la aceste instruiri li se vor acorda certificate EqualSkills prin care le vor fi atestate cunoștințele elementare de utilizare a computerului cu recunoaștere la nivel internațional.
ECDL EqualSkills este un program adresat celor care se simt depășiți de noile tehnologii, fiind gândit ca un program flexibil de învățare care oferă cea mai completă introducere în lumea calculatoarelor. Alăturându-se Biblionet, ECDL România continuă procesul permanent de alfabetizare digitală și de asigurare a oportunității de a dobândi competențe digitale pentru toți cetățenii.
Biblionet este un program care facilitează românilor accesul gratuit la informație, prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci moderne în România. Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj coordonează rețeaua bibliotecilor publice din județul Gorj, beneficiare ale programului Biblionet.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad