Echipele craiovene își află azi adversarii

Astăzi, va avea loc tragerea la sorți a țintarului celor două serii din liga a doua. Astfel, întreaga Craiovă este conectată spre Casa Fotbalului, întrucât va avea două echipe în competiție. Tot astăzi, Biroul Executiv al FRF va da undă verde CS Universitatea să evolueze în liga secundă.

Federația Română de Fotbal a amânat pentru astăzi stabilirea țintarului celor două serii ale ligii secunde, operațiune programată să fie făcută acum o săptămână. Această amânare este cauzată de incertitudinile cu privire la echipele participante, dată fiind situația financiară precară a mai multor grupări din fotbalul autohton. Dacă se va menține sistemul de anul trecut, cu împărțirea pe criterii geografice est – vest, cele două formații craiovene ar urma să facă parte din grupa vest. În aceste condiții, CS Universitatea și FC Universitatea ar urma să aibă următorii adversari: Gloria Bistrița, UTA, CSM Vâlcea, Alro Slatina, FC Bihor, Minerul Motru, Metalul Reșița, Baia Mare, CS Mioveni, ASA Târgu Mureș, Olimpia Satu Mare și Unirea Tîrlungeni. CS Universitatea Craiova, echipă ce și-a expus clar obiectivul – promovarea –, ar urma să se bată pentru îndeplinirea lui cu Gloria Bistrița, CSM Vâlcea și ASA Târgu Mureș. Acestea au fost echipele identificate și de team-managerul Zeno Bundea ca fiind cele mai periculoase. „Gloria Bistrița, din câte am înțeles, și-a păstrat lotul din sezonul trecut, ASA Târgu Mureș are un buget consistent, iar CSM Vâlcea e și ea una dintre echipele puternice“, a spus Bundea în cadrul unei conferințe de presă anterioare.

Afilierea, o formalitate

Tot miercuri se va decide afilierea CS Universitatea Craiova în competiția condusă de federație. Cum CS Universitatea a primit voturile Adunării Generale a FRF de a reprezenta Bănia încă de acum doi ani, decizia de azi se anunță a fi o simplă formalitate. De altfel, președintele Pavel Badea a comentat-o anterior: „Acordarea unui loc în liga a doua este o recompensă morală pe care cred eu că Federația a dat-o unui oraș care a fost capitala fotbalului românesc mulți, mulți ani. Acest oraș dădea peste zece jucători la echipa națională. Din punctul nostru de vedere, dosarul pe care l-am depus este complet. Există un birou executiv ce va decide afilierea noastră. Acest birou executiv va fi pe 14 august. Noi credem că nu vom întâmpina dificultăți în a fi afiliați. Noi ne dorim să promovăm proiectul nostru, să respectăm toți competitorii, vrem să intrăm într-o competiție directă și curată cu toți ce vor fi în grupa noastră și nu dorim să punem nimănui bețe-n roate. Nouă nu ne este frică de nimeni. Noi avem în spatele nostru Craiova, craiovenii, comunitatea. Eu cred că este fair-play, ca atunci când intri într-o competiție cu obligaţii, să intri și cu drepturi. Noi asta cerem. Dacă ne-au dat acest loc și intrăm cu obligații, vrem să intrăm și cu drepturi. Unul dintre drepturile pe care le cerem și pe care le considerăm normale este să putem promova“.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad