Ecologizare cu jandarmi și voluntari în municipiul Târgu-Jiu

Peste 70 de jandarmi gorjeni s-au alăturat, sâmbătă, voluntarilor din cadrul proiectului „Let’s do it România!” și au participat la ecologizarea zonei cuprinsă între Piaţa en-gross de legume şi fructe și noul Cartier A.N.L., zona Narcise, până la şoseaua de centură a municipiului Târgu-Jiu, precum și la Bumbești Jiu.

Prin protocolul semnat între Jandarmeria Română și Asociația „Viitorul în Zori”, s-a stabilit ca obiectivul general al acțiunii să conducă la curățenia teritoriului de deșeurile aruncate necorespunzător în arealele naturale. „Prin participarea noastră ca voluntari la această campanie de ecologizare, dorim să ne aducem contribuţia la protejarea naturii prin refacerea ecosistemului şi să demonstrăm că suntem alături de comunitate atât pe timpul executării misiunilor, cât şi prin restabilirea raporturilor normale dintre mediu şi om. În decursul anilor precedenți, jandarmii gorjeni au participat la curăţarea zonei din Defileul Jiului, de la limita judeţului de la Polatişte până la Mănăstirea Lainici, precum și din apropierea unității”, a spus Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al IJJ Gorj.

Ziua curățeniei generale în 69 de localități din Gorj

Peste 12.000 de voluntari s-au mobilizat pentru Ziua de Curăţenie Naţională, majoritatea fiind elevi. „69 de primării din Gorj au răspuns pozitiv apelului lansat de organizatori. Singura localitate de pe teritoriul judeţului care nu a dorit să se implice este comuna Schela. Ca în fiecare an, Penitenciarul Târgu Jiu participă la acţiunea de ecologizare prin implicarea deţinuţilor în curăţarea unor zone de pe teritoriul Municipiului Târgu Jiu”, a spus Robert Ciocotoiu, coordonator judeţean „Let’s do it, România!” . În afara scopului principal (curăţarea ţării de deşeuri), proiectul are şi o importantă componentă de educare şi responsabilizare a populaţiei în ceea ce priveşte grija faţă de mediul înconjurător. „Let`s Do It, România!” este proiectul tuturor celor care cred că în România se întâmplă şi lucruri pozitive, atunci când fiecare este dispus să contribuie chiar cu foarte puţin: o singură zi, pentru o Românie curată.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad