Ecou de pace de la Liceul Tehnologic Baia de Fier

Cu ocazia Zilei Internaționale a Păcii, elevii Liceului Tehnologic Baia de Fier au prezentat mesajul de pace către toţi copiii lumii, prin intermediul unui program artistic dedicat acestui important eveniment mondial.
Sărbătorită de peste trei decenii, Ziua Internaţională a Păcii vine să promoveze în casele noastre, în şcoli, în instituţii şi în întreaga lume ideea de libertate, de armonie, de solidaritate  şi să ne îndemne să punem capăt violenţei. Această zi este dedicată fiecărui om de pe Pământ, indiferent de condiţia materială, de rasă, de religie, de naţionalitate, de culoarea pielii etc. Trăind într-un secol al vitezei și guvernați de goana după material, într-o societate care îmbrățișează bogăția materială în detrimentul celei spirituale, încurajând  parvenitismul și nepotismul, ne îndepărtăm tot mai mult de ceea ce înseamnă „pace”. Deseori alegem să ne amanetăm pacea interioară, să ne descotorosim de caracter și de normele eticii,  „hrănindu-ne” din problemele  semenilor noștri și bucurându-ne că poate „crucea” lor este mai grea decât a noastră. Astfel, pe 21 septembrie  a fost serbată Ziua Internațională a Păcii, dedicată Păcii mondiale, eliminării războaielor și cooperării între oameni. Ziua este anunțată de „Clopotul Păcii” care răsună la sediul ONU, devenit simbol al tributului adus de întreaga omenire războaielor purtate de-a lungul vremii. Pe plan mondial, evenimentele desfășurate variază de la întâlniri ale conducătorilor de stat, conferințe, adoptarea de rezoluții, la trimiterea de ajutoare medicale în zone de conflict, furnizarea de alimente, la adunări publice şi concerte la care participă mii de oameni.
În spiritul acestei zile, haideți să dăm glas mai des acestui „clopoțel al păcii”, să acceptăm diversitatea conceptului de pace, dar să nu uităm totuși esența acestuia, să devenim tributari ai solidarității și ai armoniei universale, căci „Fericiți sunt făcătorii de pace” (Papa Benedict al XVI-lea).

Prof. Tăban Elena Liceul Tehnologic Baia de Fier

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad