Egal la debut


Levadia Tallinn – Pandurii Târgu Jiu 0-0 (0-0)
Stadion „Kadriorg”, Tallinn, spectatori: 2.000
Levadia:  Smisko – Kulinits, Jahhimovits, Volchkov, Pikk – Subbotin, Dmitrijev, Kaljumae, Raudsepp (min. 78 Pebre) – Antonov – Hunt (min. 65 Rattel). Antrenor: Marko Kristal.
Pandurii: Mingote – Ungurușan, da Silva, Paraskevas, Momcilovic – Anton (min. 65 Brata), Breeveld – Ciucur (min. 65 Buleică), Eric, Nistor – Matulevicius (min. 76 Lemnaru). Antrenor: Cristi Pustai.
Cartonaș galben: Kaljumae (min. 56), Jahhimovits (min. 82)
Arbitri: Marco Borg – Duncan Sultana, Thomas Debono (toți din Malta).

 

Pe un soare cu dinți și în fața unor spectatori estonieni pasionați de fotbal precum românii de hochei, Pandurii și-a făcut debutul în cupele europene la Tallinn, cu Levadia, o echipă cu tradiție în Europa, dar fără valențe fotbalistice prea mari.

Cristi Pustai a decis să trimită în teren un prim unsprezece cu două modificări față de garnitura cu care prognozam că va începe acest meci, preferându-l pe Mingote lui Stanca și pe Ciucur în detrimentul lui Buleică. Gorjenii și-au început campania europeană în stil de favorită, cu un joc în jumătatea adversă, prima repriză fiind dominată clar de elevii lui Pustai, care au avut și câteva mari ocazii de gol, ratate însă de Matulevicius și Nistor. Chiar dacă gazdele așteptau mai mult de la golgeterul Hunt, Raudsepp a fost singurul care a încercat ceva la Levadia, fără succes însă. Pandurii putea intra în avantaj la pauză, dar da Silva a avut ghinionul de a trimite la ultima fază un șut direct în Momcilovic, iar prima repriză europeană a Pandurilor s-a încheiat fără gol.

Dominare totală

Pandurii a atacat la fel de mult și în repriza secundă. Poate chiar mai mult. Levadia nu a mai contat deloc, iar elevii lui Pustai s-au întrecut în ratări. Matulevicius a dat tonul luând la țintă plasa laterală pentru ca minutul 57 să consemneze cea mai mare densitate de ocazii la poarta lui Simshko, eroul partidei. Ucraineanul din poarta Levadiei a scos pe rând șuturile lui Eric, Matulevicius și Nistor și a menținut scorul alb. Pustai a schimbat renunțând la un mijlocaș defensiv și i-a trimis pe teren pe Brata și Buleică, ultimul centrând perfect pentru Paraskevas la cea mai mare ocazie a Pandurilor, mingea trimisă cu capul de cipriot căzând pe transversală în minutul 73. Simshko și-a continuat recitalul intervenind salvator la reluările lui Eric, din lovitură liberă, sau cea a lui Momcilovic, ultima paradă fiind extraordinară.
Cu Eric și Nistor în rol de dirijori, Pandurii merita mai mult de la meciul de la Tallinn, dar Simshko a avut ceva de spus. Poate la Târgu Jiu nu va mai fi atât de inspirat, iar Pandurii va reuși să treacă în turul 3, calificarea echipei gorjene, după aspectul primei partide, fiind foarte aproape.


Categoria: Sport

Tags: , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad