Elevii au strâns mizeria! Ecologizare de anvergură pe Transalpina

Peste 150 de elevi, cadre didactice și voluntari, dar și jandarmi și reprezentanți ai altor instituții ale statului au participat, sâmbătă, la activitatea finală a Proiectului educativ regional „Voluntari pentru un turism ecologic în munții Parâng”, care a constat în ecologizarea Transalpinei.

Aflat la cea de a doua ediție, proiectul educativ „Voluntari pentru un turism ecologic în munții Parâng” a reunit peste 150 de elevi, profesori de la Școala Gimnazială Novaci, autorități județene și locale, jandarmi și voluntari. „Cred că fiecare turist trebuie să aibă grijă de natură, de aceste minunății pe care ni le-a lăsat Dumnezeu. Suntem obligați să avem grijă de natură. Din păcate sunt și oameni care uită aceste lucruri și care aruncă gunoiul la întâmplare și poluează Transalpina. Noi ne bucurăm dacă proiectul nostru are succes și putem da exemplu celorlalți”, a spus una dintre elevele participante. „Consiliul Județean Gorj este partener în acest proiect și este o bucurie pentru noi să avem posibilitatea să fim alături de copiii care acum își formează educația civică. Acești copii își doresc să îi învețe pe turiști să aibă grijă de natură, să nu mai arunce gunoiul la întâmplare, să aibă simțul răspunderii pentru protecția naturii, a pământului pe care trăim. Este un gest extraordinar ceea ce au făcut acești elevi alături de profesorii lor”, a declarat Mădălina Ciolocoi, vicepreședinte al CJ Gorj.

Autoritățile, alături de elevi

Efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj au participat alături de Şcoala Gimnazială Novaci la una dintre cele mai mari acţiuni de ecologizare a staţiunii turistice Rînca şi a traseului Transalpina. Cu această ocazie lucrătorii din cadrul Compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale au distribuit pliante cu caracter preventiv educativ privind: consumul de droguri, consumul de alcool de către minori, prevenirea victimizări acestora, a furturilor din buzunare şi a abuzului sexual asupra minorilor. Ca parteneri în coordonare la această acţiune, menționăm: Primăria Novaci, Prefectura Gorj, Consiliul Judeţean Gorj, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Gorj şi Obştea Banca Gilortului Novaci. Alţi participanţi la acțiune au fost: Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj (prin Poliţia oraşului Novaci), Direcţia de Drumuri Naţionale Gorj, Primaria şi Şcoala gimnazială din localitatea Şugag judeţul Alba, Primaria Sebeş (Alba), Prefectura Judeţului Alba, Şcoala Gimnazială Voineasa, Prefectura Judeţului Vîlcea, Inspectoraul Şcolar al Judeţului Vîlcea, Şcoala Gimnazială „I.D. Sîrbu” din localitatea Petrila, judeţul Hunedoara, Consiliul Judeţean şi Prefectura Hunedoara şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Hunedoara.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad