Elevii au voie cu tablete digitale la şcoală

Veste bună pentru elevii pasionaţi de tehnologie! Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie a declarat că noul regulament şcolar prevede faptul că tabletele digitale vor putea fi aduse la şcoală de către elevi şi vor putea fi folosite în clasă. De asemenea, Remus Pricopie a declarat că pe lista de priorităţi a ministerului pe care îl conduce se află conectarea la internet a şcolilor, urmată de dezvoltarea unor programe de software educaţional, mai exact manuale digitale.
Ministrul Educaţiei a menţionat că printre primii paşi are urmează să fie făcuţi se numără şi pregătirea cadrelor didactice în vederea susţinerii cursurilor cu ajutorul tabletelor digitale. „În primul rând, trebuie să avem conţinuturile, apoi trainingul profesorilor şi după aceea îți poţi pune problema să faci un pas mai departe. Dacă am face anul acesta investiţia în echipamente, presupunând că am avea bani, multe dintre echipamente ar sta neutilizate. Anul viitor, când vor intra primele manuale digitale în clase, toate clasele I şi a II-a vor avea la dispoziţie un videoproiector şi un calculator sau laptop şi un ecran. Digitalizăm întreaga clasă, adică toţi copii vor avea în clasă, pe bancă, tablete conectate la calculatorul profesorului”, a spus Remus Pricopie.

Categoria: Dezvăluiri

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad