Elevii care vor „Banii de liceu” trebuie să treacă de ancheta socială

Elevii care provin din familii cu o situație financiară precară pot beneficia și în anul școlar 2013-2014 de ajutorul financiar acordat prin programul național de protecție socială ,,Bani de liceu”. Elevii gorjeni au avut la dispoziție două săptămâni pentru a-și depune cererile la secretariatele școlilor în cadrul cărora învață, respectiv în perioada 16 septembrie-1 octombrie.

Elevii gorjeni care au depus cerere în vederea obținerii celor 180 de lei oferiți prin intermediul Programului național de protecție socială ,,Bani de liceu”, trec în această perioadă prin anchetele sociale menite să stabilească dacă toți cei care au solicitat banii se încadrează în condițiile impuse de program.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj, efectuarea anchetelor sociale şi evaluarea eligibilităţii cererilor se vor face până pe data de 23 octombrie 2013, urmând ca centralizarea cererilor să se finalizeze pe data de 27 octombrie, iar lista beneficiarilor să se afișeze pe data de 28 octombrie. Contestaţiile se pot depune în perioada 28 octombrie – 2 noiembrie, urmând ca rezolvarea acestora să se facă în intervalul 2-6 noiembrie.

Venituri familiale mici, o condiție obligatorie

Programul ,,Bani de liceu” se adresează elevilor care se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut pe membru de familie, realizat în ultimele 3 luni anterioare depunerii dosarului, este de maxim 150 lei RON, precum şi elevilor care beneficiază de o măsură de protecţie ori aflaţi sub tutelă sau curatelă în cazul respectării condiţiei de venit precizate. La stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile cu caracter permanent, realizate de familie în ultimele 3 luni anterioare depunerii dosarului, cu excepţia alocaţiei de stat, alocaţiei suplimentare pentru familiile cu mulţi copii, burselor de studii, burselor sociale, precum şi altor ajutoare cu caracter social acordate elevilor.
Elevii vor beneficia de ajutorul în valoare de 180 de lei pe lună, pe tot parcursul anului școlar 2013-2014, inclusiv în perioada pregătirii și susținerii examenului de Bacalaureat, dacă nu absentează și nu au media scăzută la purtare în tot acest interval.

Categoria: Politică

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad