Elevii gorjeni au dat-o în bară cu Bacul din toamnă

Cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului din acest an le-a dat bătăi de cap elevilor care nu au reușit să promoveze examenul în sesiunea iunie-iulie. Doar 1.977 din cei 2.403 de elevi înscriși în vederea susținerii Bacalaureatului s-au prezentat la probe. Foarte puțini dintre cei care s-au prezentat la examen au reușit să obțină note care să le asigure o medie finală mai mare de șase.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj, procentul de promovabilitate la nivelul județului, în urma celei de-a doua sesiuni, este de 14,62. ,,Au fost 2.403 de elevi înscriși în cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului. Dintre aceștia s-au prezentat 1.977 la examen. Doar 289 de elevi au reușit să obțină o notă de trecere, procentul de promovabilitate fiind de 14,62”, a spus Marius Badea, inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Gorj.

Bac cu incidente

Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat de anul acesta s-a ,,soldat” și cu o serie de incidente: o elevă a fost eliminată din timpul celei de-a doua probe scrise din cadrul sesiunii de toamnă, după ce a fost surprinsă încercând să copieze cu autorul unor căști hands-free la Colegiul Tehnic Motru, iar unui alt elev, din cadrul aceleiași instituții, i s-a făcut rău când a văzut subiectele la Matematică și a avut nevoie de spitalizare.

57,54% – promovabilitatea în sesiunea iunie-iulie

În urma afișării primelor rezultate ale sesiunii iunie-iulie a Bacalaureatului, județul Gorj a avut un procent de promovabilitate de 56,99, cu zece procente mai mare decât cel de anul trecut. În urma rezolvării contestațiilor, procentul de promovabilitate a crescut până la 57,54.
Anul acesta, la nivelul județului Gorj, liceul cu cele mai bune rezultate din județ a fost Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, cu o promovabilitate de 100%, fiind urmat de alte două licee foarte bune, respectiv Colegiul Național „Spiru Haret” și Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu.
La polul opus, cu rezultate foarte slabe, s-a situat Liceul Bârsești, cu o promovabilitate de 10, 51%, doar 29 dintre elevi obținând o notă de trecere.

Categoria: Eveniment

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad