Elevii gorjeni, nemulțumiți de rezultatele de la Bac

Peste 2.400 de elevi gorjeni s-au înscris în vederea susținerii examenului de Bacalaureat în sesiunea august-septembrie. Dintre aceștia, doar 1.977 s-au prezentat la probe și mult mai puțini, respectiv 289 de elevi, au reușit să obțină o medie de trecere. Rezultatele examenului au fost afișate luni, până la orele 12.00, iar candidații au avut patru ore la dispoziție pentru a depune contestații.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj, la nivelul județului au fost depuse un număr de 193 de contestații, cele mai multe dintre acestea fiind la Limba și Literatura Română și la Matematică. ,,În cursul zilei de luni au fost depuse 193 de contestații. Cele mai multe contestații au fost depuse la Limba și Literatura Română, respectiv 61 de contestații, și la Matematică, respectiv 55 de contestații”, a spus Marius Badea, inspector general adjunct în cadrul ISJ Gorj.

Peste 870 de contestații, în prima sesiune

În urma afișării primelor rezultate ale sesiunii iunie-iulie a Bacalaureatului, județul Gorj a avut o promovabilitate de 56,99, cu zece procente mai mare decât anul trecut. După aflarea primelor rezultate ale Bacalaureatului, 876 de candidați dintre cei peste 5.000 care au susținut examenul au fost nemulțumiți de rezultatele obținute și au depus contestație. Potrivit reprezentanților ISJ Gorj, în urma desfășurării primei sesiuni a Bacalaureatului, cele mai multe contestații au fost depuse la Limba și Literatura Română, respectiv 256, și la Matematică, respectiv 247. În urma rezolvării contestațiilor, procentul de promovabilitate a crescut până la 57,54.
Anul acesta, la nivelul județului Gorj, liceul cu cele mai bune rezultate din județ a fost Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, cu o promovabilitate de 100%.

Categoria: Politică

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad