Elevii plecaţi în străinătate se întorc acasă

Mii de gorjeni au ales să plece din țară în ultimii ani, cu speranța că vor găsi un trai mai bun. O parte dintre cei care au plecat în străinătate au ales să își ia întreaga familie cu ei, inclusiv copiii. Mulți dintre părinți și-au înscris copiii la școală în străinătate în speranța că aceștia vor avea parte de o educație și astfel vor putea fi împreună cu ei. O mare parte dintre cei care își încep studiile în străinătate se întorc în școlile din România.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj, anual, instituția înregistrează cereri prin care este solicitat transferul de la o școală din țări precum Italia, Spania sau Germania în școlile din județul Gorj, motivele fiind de cele mai multe ori de ordin financiar. Și anul acesta s-au înregistrat cereri de acest gen, ultima cerere fiind depusă chiar la sfârșitul săptămânii trecute. „Ultima cerere am înregistrat-o săptămâna trecută. A venit un elev de clasa a XII-a, dar nu avea documentele școlare în regulă. Pentru acest an școlar am înregistrat vreo 5-6 cereri de reînscriere în învățământ și mai înregistrăm astfel de cereri și pe parcursul anului școlar. Noi tratăm foarte serios această problemă, pentru că acești copii trebuie reintegrați în societatea românească. Noi suntem foarte deschiși în ceea ce privește această problemă”, a spus Ion Ișfan, inspector școlar general în cadrul ISJ Gorj.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad