Elevul de aur al Gorjului a mai câștigat o medalie

Dumitru Călugăru, elevul de aur al județului nostru, a mai obținut o medalie foarte importantă la ultima olimpiadă internațională de chimie care a avut loc la Moscova. Dumitru Călugăru a obținut medalia de argint la această competiție.

Participarea elevilor români la a 45-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 15 – 24 iulie, la Moscova, a îmbogăţit palmaresul ţării noastre cu trei medalii de argint şi o medalie de bronz. Medaliată cu argint şi la ediţia precedentă, Maria Andreea Filip (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) a reuşit aceeaşi performanţă şi în acest an. Ceilalţi doi elevi distinşi cu medalii de argint sunt Adrian Murgoci (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti) şi Dumitru Călugăru (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu).  Medalia de bronz a intrat în posesia lui Mihai Grigore Prună (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare). Elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu şi absolvent al Şcolii Gimnaziale „Constantin Săvoiu”, Dumitru Călugăru este cel care a obținut, în ultimii ani, rezultate excepţionale la olimpiadele şi concursurile naţionale de chimie şi fizică la care a participat. La competiţia din acest an au participat 279 de concurenţi din 77 de ţări. Olimpicii români se întorc în ţară joi, 25 iulie, ora 1.50 AM, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” (via Praga).

Categoria: Eveniment

Commentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ZAHARIA VASILE says:

  FELICITĂRI PENTRU ACEST ELEV DEOSEBIT ŞI ZIARULUI DUMNEAVOASTRĂ CARE A REMARCAT ACEST SUCCES AL GORJULUI.
  COLEGII ŞI PROFESORII DE LA CNTV.

  Thumb up 2 Thumb down 0

 2. alina says:

  Felicitari Dumitru! Felicitari dl.profesor Zaharia V., v-am fost eleva acum 28 de ani.Baiatul meu a fost coleg de clasa, la Scoala Gen.Savoiu, cu Dumitru. Toata admiratia!

  Thumb up 2 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad