Eric: „Pentru fiecare jucător şi pentru club este meciul anului”

Duminica aceasta, Pandurii revine în febra „oficialelor”, odată cu partida de campionat cu FC Botoşani. Partida din Liga I se vrea însă a fi doar „încălzirea” pentru disputa istorică a echipei gorjene de săptămâna viitoare din Europa League, cu Fiorentina.

După două săptămâni de pauză, Liga I se va relua, odată cu partidele contând pentru runda cu numărul XI. Fiind în continuare nevoiţi să lupte pe nu mai puţin de trei fronturi (campionat, Cupa României şi Europa League), Pandurii spera ca ultima pauză oficială să fie de bun augur. Elevii lui Cristi Pustai cred că şi-au încărcat bateriile pentru următoarele bătălii, prima dintre ele fiind disputa din Liga I cu FC Botoşani. Cu atât mai mult, cu cât miza este una destul de mare: „Ne-am pregătit din nou două săptămâni. Suntem siguri că, încet, încet, revenim la obiectivul nostru, să ajungem în fruntea clasamentului. Prima probă va fi duminică, când ne aşteaptă un meci foarte greu, dar un meci de la care aşteptăm cu siguranţă, o victorie. Dacă învingem, trecem şi peste Botoşani şi o să avem locul 4 asigurat”, declară mijlocaşul pandurilor, Eric de Oliveira. Deşi formaţia gorjeană va da piept cu surpriza acestui debut de sezon, brazilianul Eric nu crede că Pandurii îşi mai poate permite vreun pas greşit, duminică, în faţa moldovenilor. „În fiecare ediţie de campionat apare câte o nouă surpriză. Aşa cum în acest moment este şi Botoşaniul. Dar noi trebuie să depăşim surprizele, deci să învingem această echipă. Pentru că în primul rând este obligaţia noastră să câştigăm orice meci de pe teren propriu. Am greşit deja prea mult în campionat, aşa că domnul profesor Pustai nu mai aşteaptă niciun pas greşit din partea noastră. Ştim că va fi un meci dificil, ştim cum joacă cei din Botoşani, dar noi am ajuns o echipă cu pretenţii, doar suntem vicecampioana României şi trebuie să ne respectăm blazonul”. Partida de duminică este una destul de importantă şi pentru moldoveanul din lotul pandurilor, Alexandru Ciucur. Mijlocaşul născut în Dorohoi îşi doreşte chiar să şi marcheze împotriva moldovenilor: „O să fie un meci destul de greu pentru că nu degeaba sunt în faţa noastră, pe locul IV. Dar noi sperăm să câştigăm şi să luăm cele trei puncte. Nu ştiu dacă au avut meciuri grele în deplasare, iar asta va fi prima înfrângere a lor în deplasare. Pentru noi contrează să luăm cele trei puncte şi să continuăm seria bună cu victorii. Sper să marchez, pentru că în campionat e important”, mărturiseşte Ciucur.

 

Am stat şi noi o săptămână, două… Dar noi, faţă de alte echipe, jucăm de două ori pe săptămână şi e mult mai greu. Asta ne este meseria, plus că e şi frumos că jucăm în Europa.
Alexandru Ciucur, mijlocaş Pandurii Târgu Jiu

Meciul cu Fiorentina: „Poate rămâne în istorie!”  

Aflată în cel mai bun an al existenţei sale, formaţia gorjeană Pandurii Târgu Jiu pare să acorde o importanţă deosebită aventurii europene, deşi este una infinit mai dificilă decât aventura internă. De aceea, elevii lui Pustai aşteaptă cu sufletul la gură disputa pe care o numesc „istorică”, în Europa League, cu Fiorentina, partidă ce se va desfăşura pe 24 octombrie. Play-maker-ul pandurilor, Eric de Oliveira, nu se sfieşte să se gândească la un rezultat surprinzător la Florenţa: „Meciul cu Fiorentina este cel mai dificil din acest an. Însă am trecut peste începutul competiţiei, am obţinut deja şi primul punct, aşa că trebuie să rămânem încrezători în şansele noastre. Şi, cine ştie, poate chiar acum, cu Fiorentina, obţinem cel mai bun rezultat. Chiar nu se ştie niciodată, fotbalul se joacă doar pe teren. Nu se poate comenta despre valoarea echipei italiene, despre bugetul lor, care este de zece ori mai mare decât la noi, dar eu cred că Pandurii nu degeaba a ajuns în grupe şi trebuie să ne dăruim şi pentru punctele din acest meci. Pentru fiecare jucător şi pentru clubul nostru este meciul anului, poate rămâne în istorie! Aşa că trebuie să rămânem încrezători până la capăt”. Şi colegul din linia de mijloc al lui Eric, tânărul Alexandru Ciucur, aşteaptă cu nerăbdare partida cu Fiorentina. Ciucur dezvăluie că experienţa meciurilor din Europa este una aparte: „Nu se compară meciurile din Europa cu cele din campionat, e ceva fascinant. De asta e şi frumos. Noi suntem pregătiţi şi de Europa, şi de campionat, muncim mult mai mult ca să facem o figură frumoasă. Important să mergem la Fiorentina să jucăm frumos. Va fi greu, dar sper la un egal. Vedem ce va fi. Ne-am obişnuit cu meciurile din deplasare, meciuri grele. Sperăm să trecem bine până în iarnă şi să scoatem cât putem de mult”.

Cupa, pe planul secund

Fiind conştienţi totuşi că aventura europeană din această ediţie va avea şi un sfârşit, pandurii lui Cristi Pustai nu uită deloc de întrecerea internă. După ce au prins gustul Europei, fotbaliştii echipei gorjene vor să se asigure că şi la anul vor avea parte de o prezenţă în competiţiile intercluburi ale „bătrânului continent”, iar pentru asta campionatul Ligii I rămâne „cel mai important”. Deşi Cupa României pare în acest moment cel mai scurt drum către Europa, brazilianul Eric de Oliveira crede că disputele din prima ligă rămân miza principală: „Campionatul rămâne pentru noi cel mai important. Dacă ajungem acolo, sus, la anul vom juca din nou în cupele europene. Suntem în Europa League datorită rezultatelor din campionatul României. Şi cupa are fi o variantă, dar trebuie să ne gândim bine. Nu ştiu dacă vom juca numai cu Ripensia după faza optimilor… Aşa, în campionat, suntem în grafic, între primele echipe, iar dacă batem Botoşaniul, deja ajungem pe locul IV, acolo unde trebuie pentru Europa”. Şi mijlocaşul Alexandru Ciucur pare a nu-l contrazice pe Eric: „E importantă şi Cupa României, întâlnim un adversar mai accesibil în optimi. Dar să nu uităm că jucăm din 3 în 3 zile şi e greu. După ce întâlnim pe Ripensia, vom avea un alt adversar. Şi noi vrem cupa, dar trebuie să avem şansă. E adevărat, ar fi binevenit un trofeu la Târgu-Jiu, dar mai e mult până acolo şi e foarte dificil”.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad