Eric şi Breeveld – „buni” pentru Pandurii, în Europa

După transferurile deja operate în această vară, Cristi Pustai pare a avea un lot din ce în ce mai bun la dispoziţie pentru dublul obiectiv din sezonul viitor. Printr-o mutare surpriză, weekendul trecut, doi dintre foştii săi elevi au ajuns la Târgu Jiu: Nicandro Breeveld şi Eric de Oliveira.

 

 

Lista Pandurilor pentru UEFA

Portari: Pedro Mingote, Răzvan Stanca
Fundaşi: Marian Pleaşcă, Bogdan Unguruşan, Christou Paraskevas, Erico da Silva, Ionuţ Rada, Iulian Mamele, Marko Momcilovic
Mijlocaşi: Paul Anton, Nicandro Breeveld, Alexandru Dan, Călin Cristea, Dan Nistor, Claudiu Voiculeţ, Alin Buleică, Alexandru Ciucur, Ciprian Brata
Atacanţi: Alexandru Grigoraş, Eric de Oliveira, Deyvidas Matulevicius, Valentin Lemnaru

Odată încheiat stagiul de pregătire al verii, antrenorul Cristi Pustai a făcut un scurt bilanţ al rezultatelor înregistrate de Pandurii în amicale. Tehnicianul formaţiei de fotbal gorjene nu consideră foarte importante rezultatele din meciurile de verificare, după ce Pandurii Târgu Jiu a pierdut un singur meci din cele şase amicale disputate în Austria şi Ungaria, cel cu Kuban Krasnodar, scor 0-4, şi au încheiat la egalitate un joc, cel cu Amkar Perm, reuşind alte patru victorii în meciurile cu First Vienna FC, Săgeata Năvodari, Kpaosvari şi Raba Eto Gyor. „Exceptând meciul cu Kuban şi primul meci, care s-a încheiat la egalitate, celelalte partide le-am câştigat. Bine, la jocul cu echipa din Krasnodar, diferenţa de valoare a fost destul de evidentă şi poate a fost vorba şi de nivelul de pregătire de la acel moment, pentru că ei deja încep campionatul şi erau mai avansaţi ca noi cu ceva timp de pregătire, poate cu o săptămână chiar, de aceea diferenţa a fost aşa de mare, În primul meci am încheiat la egalitate 2-2, dar în momentul în care era posibil prim 11 pe teren, am condus la pauză cu 1-0, iar restul meciurilor le-am câştigat. Mă rog, au fost meciuri de verificare, poate nu sunt atât de concludente, am zis că important va fi ultimul test, dar, din păcate, la acest ultim test cu Eto Gyor am avut şi victime”, a declarat antrenorul Cristi Pustai. Tehnicianul pandurilor a tras astfel şi concluzia de final: „Dacă nu era acea accidentare a lui Predescu din ultimul test de verificare cu Gyor, puteam spune că totul ar fi fost foarte bine. Sper însă ca echipa să fi acumulat suficient pentru a debuta cu dreptul în noul sezon”.

Mamele, cu probleme

Reveniţi la Târgu Jiu după stagiul de pregătire din Austria, Pandurii au efectuat două antrenamente sâmbătă şi duminică, înainte de a face deplasarea pentru primul meci din turul II preliminar al Europa League. În afara lui Cornel Predescu, jucător care va rata debutul de sezon din cauza accidentării destul de grave, suferită la ultimul joc amical disputat în această vară, de la antrenamentele Pandurilor a lipsit și fundașul Iulian Mamele. Medicul echipei, Ion Şerban, a dezvăluit că este vorba de o problemă musculară și că Iulian Mamele are nevoie de trei zile de repaus. Astfel, fundașul central al Pandurilor, titular în majoritatea partidelor din campionatul trecut, însă având acum o concurență serioasă, odată cu aducerea stranierilor Paraskevas și da Silva, va rata cel mai probabil primul meci european al echipei gorjene. Chiar dacă a părăsit și el terenul de joc mai devreme la Gyor, Claudiu Voiculeț este recuperat, s-a antrenat cot la cot cu coechipierii și nu sunt motive medicale ca mijlocașul să nu fie în lotul pentru Tallinn.

Mutare surpriză

Deşi puţini se mai aşteptau, weekendul trecut, Pandurii au perfectat două transferuri extreme de importante, mutări venite astfel pe ultima sută de metri.  Eric de Oliveira și Nicandro Breeveld sunt noile achiziții ale Pandurilor, echipa gorjeană cumpărându-i pe cei doi de la fosta echipă a lui Cristi Pustai. „Sunt doi jucători de valoare, doi jucători pe care antrenorul îi cunoaște foarte bine și care ne vor ajuta să ne îndeplinim obiectivele. Nu au venit liberi de contract, i-am cumpărat de la Gaz Metan Mediaș. Prețul este unul  bun, dar nu este unul mic. Sunt prețuri care însă arată că facem investiții pentru performanță”, a dezvăluit Eugen Pîrvulescu, preşedintele executiv al Pandurilor. Din câte se pare, suma de transfer pentru cei doi jucători de la Gaz Metan Mediaş este de 500.00. euro. Cei doi au șanse chiar de a juca pentru Pandurii în preliminariile Europa League, chiar dacă au semnat cu gruparea gorjeană destul de târziu, cu doar câteva zile înaintea meciului de la Tallinn: „Vor fi trecuți pe lista UEFA de către clubul Pandurii. Noi facem eforturi ca toate actele să fie gata și cei doi să poată fi la dispoziția antrenorului chiar și pentru jocul de la Tallinn, dacă antrenorul Pustai va considera că-i sunt utili”, a precizat Eugen Pîrvulescu.

Condescu: „Vreau să avem echipă şi pentru E.L., şi pentru campionat”

După transferurile operate în această vară, conducerea Pandurilor se arată destul de optimistă în ceea ce priveşte obiectivele lui Pustai and Co. pentru viitorul sezon. Preşedintele C. A. al clubului de fotbal gorjene, Marin Condescu, crede că Pandurii are capacitatea de a merge pe două fronturi: „Eu vreau să avem totuşi echipă şi pentru Europa League, şi pentru campionat. Vreau la anul să fim pe locul I în campionat. Sau 1-5. Obiectivul este 1-5, adică primele 5 echipe se vor califica în Europa. Însă eu vreau locul 1”. Boss-ul grupării din Târgu Jiu promite şi alte întăriri de lot pentru Pustai dacă Pandurii va ajunge în grupele Europa League: „În august, dacă ajungem în grupe, facem o nouă campanie de achiziţii. Până să ajungi în grupe nu se iau bani, dar dacă te califici în grupe, iei bani frumoşi. Până la grupe, doar cheltui”, susţine Condescu. În ceea ce priveşte debutul oficial al pandurilor (care vor juca marţi, la Tallinn, în primul meci al dublei din turul II preliminar al Europa League), precum şi şansele de a depăşi această fază, preşedintele C.A. al clubului Pandurii Târgu Jiu opinează: „Cel puţin, ştim la ce să ne aşteptăm în retur. Dacă obţinem un rezultat bun în primul meci din deplasare, poate acasă putem să îl şi fructificăm. Iar dacă e unul rău, poate putem să-l îndreptăm…”, crede Condescu.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad