Eric: „Suntem încrezători în victorie şi calificare”

La debutul său în tricoul pandur, brazilianul Eric de Oliveira i-a şi cucerit pe fanii gorjeni prin jocul spectaculos, dar şi prin… samba! Mijlocaşul transferat în această vară de la Mediaş promite primul gol pentru Pandurii în chiar disputa de joi, din preliminariile Europa League, cu Levadia Tallinn.

Reporter: Deja ai devenit preferatul fanilor gorjeni. După doar un meci jucat la Pandurii!
Eric de Oliveira: Mă bucur că lumea mă iubeşte deja, dar cred că trebuie să demonstrez mai mult. Nu trebuie să demonstrez pentru alţii, trebuie să demonstrez pentru mine că pot fi cel mai bun încă o dată. Dacă vin aici şi publicul se comportă aşa, n-am cuvinte. E primul meci, n-am reuşit să dau gol, dar am văzut reacţia tribunelor. Mă bucur să sunt iubit aici. Sunt fericit că am reuşit o pasă de gol, cred că am început cu dreptul, echipa s-a văzut că e una tânără, în care antrenorul are încredere şi cu siguranţă dacă jucăm aşa până la sfârşitul campionatului, publicul de aici, din Tg-Jiu, o să aibă încă o surpriză.

Rep.: În afară de joc, ai încântat tribunele şi cu dansul…
E.O.: Sincer, ideea cu dansul a fost a lui Nicoară şi Nistor. Mi-au zis aşa amabil „băi ţiganule, ce facem azi dacă dăm gol”? şi eu am zis să dansăm samba, dar nu puteam face asta dacă ceilalţi nu ştiau samba. Aşa că ne-am adaptat, am zis să batem din palme aşa, ca la o manea. A fost un fel de manea, pentru unii e mai greu, ar fi bine să joace numai fotbal.

Rep.: Când promiţi şi primul gol la Pandurii?
E.O.: Înainte am obişnuit lumea din Mediaş cu goluri, de fapt asta nu e în funcţiile mele, ci să dau pase de gol. Dar marchez de fiecare dată când pot şi e o bucurie pentru mine. E o bucurie mare când dau gol şi batem, dacă dau gol şi nu batem, atunci e degeaba. Mi-aş dori să marchez cu Levadia şi să batem.

Rep.: Simţiţi deja ceva emoţii înaintea returului cu Levadia Tallinn?
E.O.: Eu cred că jucătorul care n-are emoţii nu are ce căuta pe teren, aşa că noi sigur avem emoţii, iar suporterii trebuie să fie alături de noi. Pentru că vom intra pe teren peste adversari, aşa cum am făcut şi acolo, suntem încrezători într-o victorie şi o calificare.

Rep.: După debutul foarte bun de sezon, crezi că se poate lupta Pandurii pentru titlu, cu Steaua?
E.O.: Eu cred că dacă ne facem jocul nostru şi nu ne interesează ce fac alţii, o să terminăm cât mai sus. Toată lumea ştie cum e Steaua, actuala campioană, încă e favorită la titlu. Noi până la finele campionatului încă o să fim vicecampioni, aşa că ceilalţi trebuie să aibă grijă cu noi. Cine nu-şi doreşte să fie campion al României? Oricum, noi avem mai multe obiective; şi în campionat, şi în Cupă, şi în Europa League.

Rep.: Cum priveşti viitorul tău în România?
E.O.: O să-mi dau seama de asta abia peste 15-20 de ani dacă lumea o să mă recunoască pe stradă şi o să zică „uite, ăsta e Eric care a jucat la Mediaş, care a jucat la Tg-Jiu”, pentru că acum nu-mi dau seama de ce sunt iubit. Eu respect toţi oamenii care vin la mine, fie că sunt bogaţi sau săraci.

A consemnat Alin Peptan

Categoria: Sport

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad