Eșec surprinzător cu Reșița

CS Universitatea Craiova a pierdut cu 3-1 întâlnirea susținută acasă în compania formației Metalul Reșița. Erik Lincar s-a arătat dezamăgit de jucători, considerând că asupra lor apasă prea puternic istoria clubului.

 

Universitatea Craiova – Metalul Reşiţa 1-3 (0-2)
Au marcat: Stancu 68 / Istvan Szabo 40, Stoica 41, Staicu 46
Stadion: Ion Oblemenco, spectatori: 4.000
CS Universitatea: Brac – Cârjă, Pătraşcu, Ljubinkovic, I. Stancu – Gado (’46, Sin), Dragalina, Fl. Pârvu (’54, Ad. Ionescu), Ganea (’46, Dragu) – Dragicevic, Opriţa. Antrenor: Erik Lincar.
Reşița: Pascal – Tomozei (’72, Oară), Apostol, Plecanciuc, Vătăjelu – O. Vasile, Danci, Neagoe (’87, Enciu), Szabo – M. Staicu (’66, Vaştag), Ad. Stoica. Antrenor: Valentin Boşca.
Cartonaşe galbene: Cârjă / M. Staicu.
Au arbitrat: M. Bocăneală – I. Bobe, Al. Midvichi; D. Burloiu.
Observatori: M. Daraban, V. Cruceană.

Trupa lui Erik Lincar promitea, sâmbătă, aducerea primelor 3 puncte în drumul spre Liga I. De la declarații la fapte s-a dovedit a fi cale lungă. Deși alb-albaștrii au început în ofensivă jocul – iar Dragicevic, Ljubinkovic și Dragalina au fost la un pas să deschidă scorul în urma unor faze fixe, cei care au făcut-o au fost oaspeții. În minutul 40, o lovitură de cap plouată a lui Szabo l-a prins pe picior greșit pe goalkeeperul Brac și mingea s-a scurt în ațe. Nici nu s-au dezmeticit bine jucătorii olteni și Stoica a făcut 2-0, reluând din centrul careului.

Eurogol de consolare

Actul secund a început la fel de prost pentru craioveni precum s-a încheiat primul. Pe contraatac, Staicu a punctat pentru 3-0. La mijlocul reprizei, Ionuț Stancu a reușit eurogolul consolării: șut în cross de la 30 de metri! Până la finalul jocului, tabela nu s-a mai modificat. Astfel, în loc de victorie, echipa Craiovei a contabilizat prima înfrângere în actuala stagiune.

„Istoria Craiovei apasă pe umerii lor”

Antrenorul formației Universitatea apreciază că istoria Craiovei apasă prea tare pe umerii unora dintre jucătorii săi. Lincar a declarat că rezultatul înregistrat sâmbătă seară, în compania celor de la Metalul Reșița, este cel mai rușinos din cariera sa de până acum. Lincar a spus: „Sunt dezamăgit de jucătorii mei. Nu pot să remarc pe nimeni astăzi. Eu le-am zis de la început că li se oferă o șansă mare să joace aici, la Craiova. Din păcate, mulți dintre ei nu au înțeles. Urmează să avem niște discuții, să luăm niște decizii luni, marți. Pentru mulți, să fie pe stadionul ăsta e cam greu din toate punctele de vedere. Aici cine reușește sau poate să joace pe acest teren, poate să devină fotbalist de Liga I sau de nivel internațional. Pentru mulți dintre ei este cam dificil – atmosfera, stadionul, istoria Craiovei apasă pe umerii lor, pentru că ei nu sunt jucători de Liga I. În cariera mea de antrenor este cel mai rușinos eșec, vom lua măsurile care se vor impune“.

Ionuț Stancu: „Nu mai contează că am dat un gol frumos…“

Ionuț Stancu, autorul golului de onoare al alb-albaștrilor în partida de sâmbătă, consideră că echipa poate face uitat rezultatul cu Metalul Reșița în partidele ce vor urma. Stancu a spus: „Nu ne doream să se întâmple acest lucru, dar ăsta e fotbalul, am pierdut și nu avem ce să facem decât să privim în viitor. Noi vrem să facem tot ce depinde de noi pentru a câștiga fiecare meci, pentru că asta își dorește lumea din Craiova, ca echipa să învingă, să o facă cât mai des. Nu am reușit acest lucru, și, din punctul meu de vedere, este un rezultat pe care echipa adversă l-a meritat pe alocuri. Nu mai contează că am dat un gol frumos, atunci când am pierdut. Ceea ce contează e rezultatul. Sperăm ca în următoarele etape să jucăm mai bine și să reușim să câștigăm“.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad