„Este pentru prima oară când joc la un asemenea nivel”


Perfectat în vara lui 2013, transferul sârbului Marko Momcilovic (alături de cel al brazilianului Eric de Oliveira) s-a dovedit a fi cea mai reuşită mutare a celor de la Pandurii. Titular de drept în mai toate partidele oficiale ale echipei gorjene din acest sezon, Momcilovic s-a remarcat nu doar în defensivă (pe postul de fundaş stânga), ci a avut un aport foarte bun şi pe faza ofensivă a trupei lui Pustai. După ce a reuşit să marcheze şi în ultima confruntare a pandurilor din Europa League, jucătorul plav în vârstă de 26 de ani pare să fi căpătat şi mai multă încredere în forţele proprii. Gândul că într-o bună zi ar putea face pasul către un campionat puternic din Vest îl motivează acum şi mai mult pe Marko Momcilovic, care îşi doreşte să-şi înceapă adevărata performanţă chiar la Târgu Jiu.

Mă simt foarte bine la Pandurii, e un sentiment de siguranţă aici şi cred că am ales bine când am venit la această echipă. Iar după ce am reuşit să marchez şi în Europa, sentimentul e şi mai plăcut.
Marko Momcilovic, Pandurii Tg-Jiu


Reporter: Te-ai adaptat foarte repede şi deja ai reuşit să impresionezi prin prestaţia ta la Pandurii. Care ar fi secretul?
Marko Momcilovic: De când am venit, antrenorul mi-a acordat o şansă şi pe măsură ce am jucat, am căpătat şi mai multă încredere. Bine, a contat şi faptul că am tras la antrenamente, iar în teren când am intrat, nu am prea greşit pe postul meu. Mulţumesc lui Dumnezeu că m-am descurcat!

Rep. : Evoluţia din campionatul românesc a fost aceeaşi şi în partidele din Europa League… A fost prima ta experienţă din cupele europene?
M. M. : Da, este pentru prima oară când am ajuns să joc la un asemenea nivel. Nu a fost mai greu, dar adevărul e că aici, în Europa League, mai ales în grupe, întâlneşti echipe foarte valoroase. Dar asta nu înseamnă că Pandurii nu este o formaţie bună…  Dacă am ajuns până aici, e clar că trebuie să avem valoare.

Vrea să ajungă în fotbalul mare

Momcilovic – omul record în acest sezon!

Fundaşul Marko Momcilovic deţine în acest moment recordul celor mai multe meciuri jucate în acest sezon dintre jucătorii de la Pandurii Târgu Jiu. Integralist în cupele europene, acolo unde a marcat chiar şi un gol, Momcilovic are şi cele mai multe minute bifate în campionatul intern dintre toți elevii lui Cristi Pustai (810 minute în cele 9 partide jucate în acest sezon al Ligii I). În afară de asta, fotbalistul plav punctează şi la capitolul fair-play, dintre fundaşii de la Pandurii având un singur cartonaş galben în 10 etape. Marko Momcilovic a semnat în vara acestui an un contract pe trei sezoane cu gruparea de fotbal gorjeană.

Rep. : Ce planuri ai legate de viitorul tău ca fotbalist?
M. M. : Deocamdată îmi doresc să joc la fel de mult. Nu îmi fac cine ştie ce planuri pentru că, atâta timp cât sunt legat de Pandurii, nu are rost să mă gândesc la altă echipă. Vreau în primul rând să capăt mai multă experienţă evoluând la o formaţie cum este cea din Târgu Jiu şi abia apoi voi vedea dacă sunt pregătit să fac pasul mai departe. Evident că am şi eu un vis, acela de a ajunge să evoluez într-un campionat foarte puternic. Îmi plac ligile din Anglia, Spania şi Germania.


Planuri şi pentru naţională!

Rep. : Ce şanse crezi că are Pandurii să prindă un loc în Europa şi la anul?
M. M. : Păi ar fi două variante: primăvara europeană sau un loc fruntaş la finalul campionatului aceasta. Aici, în campionatul din România sunt cinci-şase echipe bune cu care va trebui să ne luptăm la primele locuri. Va depinde şi de rezultaele directe cu ele, dar mai ales de cine va face cei mai puţini paşi greşiţi în compania adversarelor mai slab cotate. Legat de Europa League şi şansele de a merge mai departe, cred că trei echipe se vor lupta pentru locul 2: Pandurii, Dnper şi Pacos, pentru ca Fiorentina e cea mai bună şi nu va mai scăpa locul 1.

Rep. : Legat tot de viitorul tău, te gândeşti şi la echipa naţională a Serbiei?
M .M. : Va depinde cel mai mult de evoluţiile mele şi de rezultatele pe care le va avea Pandurii mai departe. Dacă selecţionerul primei reprezentative a Serbiei, Sinisa Mihajlovic, se va gândi şi la mine şi mă va chema, atunci o să fiu foarte fericit şi cu siguranţă voi spune „Da”. Oricând! Până atunci nu-mi rămâne decât să muncesc mai mult şi să joc mai mult. Ar fi un vis împlinit pentru mine, nu cred că ar exista cineva să refuze echipa naţională.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad