Euroscola – concurs național pentru liceeni

Biroul de Informare al Parlamentului European în Ro-mânia (BIPE) a lansat cea de-a VI-a ediție a concursului național pentru licee, EUROSCOLA 2013/ 2014. În contextul Anului european al cetățenilor, Biroul de Informare al Parlamentului European în România a invitat liceele interesate să conceapă și să implementeze un proiect de campanie cu titlul „Drepturile noastre în Uniunea Europeană” care să cuprindă două module: proiectul propriu-zis și un afiș creativ; acesta din urmă având ca temă/ finalitate creșterea participării cetățenilor la alegerile pentru Parlamentul European din mai 2014. Proiectul trebuie conceput de câte o echipă/ liceu, formată din cel mult 24 de elevi cu vârste cuprinse între 16-18 ani, coordonată de către două cadre didactice şi se va înscrie în concurs în perioada 9 mai 2013 – 30 septembrie 2013.

Două colegii din Târgu-Jiu, înscrise la Concursul Național Euroscola, au invitat Centrul Europe Direct Gorj să le fie alături

În data de 19 iunie 2013, la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu s-a desfășurat seminarul „Unitate în diversitate!”. Acesta a fost organizat în cadrul proiectului „EuroScola”, de către Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” și Centrul Europe Direct Gorj. Din partea Centrului Europe Direct Gorj au fost prezenți Lucian Mihai Dobroiu și voluntara Adelina Csolti. Entuziasmul și numărul participanților la discuție au demonstrat interesul elevilor din C.N.E.T. pentru astfel de seminarii. Unul dintre scopurile urmărite a fost pregătirea echipei care va re-prezenta colegiul la Concursul Naţional pentru licee EuroScola.
De asemenea, în luna august a acestui an, elevii de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” au participat la o sesiune și o dezbatere despre drepturile cetățenilor din statele membre ale Uniunii Europene, despre rolul Parlamentului European și spațiul comunitar în general. În cadrul acestei întâlniri au fost prezentate eseuri pregătite de o parte dintre elevi.

Concursul „Juvenes Translatores”

În perioada 1 septembrie – 20 octombrie, liceele își pot înscrie elevii în concursul anual pentru tinerii traducători desfășurat în Uniunea Europeană, concurs cunoscut sub numele de „Juvenes Translatores”. Înscrierea se poate face accesând adresa  http://ec.europa.eu/translatores/index_ro.htm. Formularul online este disponibil în toate limbile oficiale ale UE, printre care se numără, pentru prima dată, și limba croată.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad