Evaziune fiscală de peste 60 de mii de lei la două farmacii din Gorj

Comisarii Gărzii Financiare Gorj au constatat o evaziune fiscală de peste 60 mii lei la o societate comercială din județul nostru, care avea deschise două farmacii în localități diferite.

Ca urmare unei acțiuni de control efectuate de comisarii Gărzii Financiare Gorj, în colaborare cu ofițerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Gorj, la o societate comercială care avea deschise două puncte farmaceutice în județul Gorj, existând suspiciuni că stocurile de produse existente (aflate la vânzare și în magazie – n.red.) nu concordă cu stocurile scriptice înregistrate în evidențele contabile, s-a procedat la inventarierea mărfurilor (produselor farmaceutice și parafarmaceutice) existente în cele două puncte de lucru. În urma inventarierii a rezultat o diferență între stocul faptic (identificat pe teren) și cel scriptic (din evidențele contabile), în sensul că stocul faptic era cu 282.792 lei mai mic decât cel înregistrat în evidențele contabile.

Administratorul, cercetat pentru evaziune fiscală

Diferențele au apărut ca urmare a faptului că societatea în cauză nu a întocmit în mod operativ documente justificative pentru livrarea tuturor produselor farmaceutice, respectiv, bonuri fiscale sau facturi fiscale, și implicit nu a înregistrat în evidențele contabile sumele încasate din vânzarea acestora, respectiv suma de 282.792 lei. Față de constatările efectuate, a fost întocmit act de sesizare penală care, potrivit reprezentanților Gărzii Financiare Gorj, a fost înaintat organelor de cercetare. În acest dosar, prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la suma de 60.947 lei. Totodată, a fost emisă Decizie de instituire a măsurilor asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , ,

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. toni says:

    De acord cu dvs.,dar de ce folositi poze de >3 ani de zile? Personajul din imaginea centrala se numeste Filisan Mihai. Am fost colegi si prieteni.A decedat in iulie 2010…Fie-i tarana usoara!

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad