Evaziune fiscală în domeniul panificației

În perioada 20-27 septembrie, poliţiştii au continuat seria acţiunilor de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

Astfel, la nivelul judeţului Gorj, poliţiştii au efectuat 150 de controale la societăţi comerciale, persoane fizice, fiind verificate şi peste 190 de mijloace de transport. Au fost constatate 2 infracţiuni de evaziune fiscală, fiind aplicate 103 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 31.950 lei. Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii gorjeni depăşeşte suma de 8.500 lei. Potrivit Rominei Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, poliţiştii din oraşul Turceni au identificat în trafic un bărbat de 41 ani din Filiaşi, judeţul Dolj, administrator al unei societăţi comerciale, în timp ce comercializa, dintr-o autoutilitară, pe raza comunei Plopșoru, cereale si făină albă către persoane fizice. Cu ocazia verificărilor au fost ridicate mai multe înscrisuri cu evidenţe extracontabile, reprezentând vânzarea de produse mai sus menţionate pentru perioada 2009-2013. În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la sumă de 20.000 lei.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad