Evaziune fiscală record la o microcarieră din Motru

Reprezentanții Gărzii Financiare Gorj au efectuat verificări la o firmă din București care avea punct de lucru la Motru, o microcarieră de lignit, și au descoperit că administratorul înregistrase în contabilitate facturi fiscale de la firme fantomă. Prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin această evaziune fiscală, este estimat la suma de 1.376.955 lei.

Garda Financiară Gorj, ca urmare a unor verificări efectuate la solicitarea D.G.I.P.I. Gorj și în colaborare cu I.P.J. Mehedinți, a constatat că o societate comercială cu sediul în București, cu punct de lucru declarat (microcarieră de lignit) în bazinul minier Motru, în perioada anilor 2011 și 2012, a înregistrat în evidențele contabile un număr de 53 facturi fiscale de aprovizionare bunuri și servicii, emise de firme cu comportament de „firmă fantomă” din județul Mehedinți. Aceste firme, potrivit reprezentanților Gărzii Financiare, nu funcționează la sediile sociale declarate, refuză să pună la dispoziția organelor de control documentele de evidență financiar contabilă, nu declară la organele fiscale activitățile desfășurate și veniturile obținute, existând indicii temeinice că operațiunile consemnate în aceste facturi nu reflectă tranzacții reale. Aceste tranzacții au fost înregistrate în contabilitate cu scopul diminuării taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat. Valoarea totală a celor 53 facturi este de 4.268.562 lei, iar prin înregistrarea lor s-a dedus TVA în suma de 826.873 lei și au fost mărite artificial cheltuielile societății cu suma de 3.442.389 lei, care a condus la diminuarea impozitului pe profit calculat și declarat organelor fiscale cu suma de 550.782 lei. Față de aspectele constatate, a fost înaintat act de sesizare penală către organele de cercetare, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma de 1.376.955 lei.

Categoria: Eveniment

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad