Expoziție semnată Daniel Șerban și Cristina Ploscariu, la Galeriile de Artă

Joi, 5 septembrie, Galeriile Municipale de Artă din Târgu Jiu au găzduit vernisajul expoziției de pictură și grafică „Cale(n)dar către Ziditor”, semnată de artiștii plastici gorjeni Daniel Șerban și Cristina Ploscariu. „Acuarelele lui Daniel Șerban surprind peisaje de iarnă, biserica fiind așezată în centru. Iarna, potrivit artistului, are mesajul ei clar: noi, spiritual vorbind, acum suntem în așteptarea primăverii. Această lumea este trecerea și așteptarea pentru primăvara promisă întru Ziditor. De o altă factură, dar în același spirit creator, desenele semnate de Cristina Ploscariu simplifică sau amplifică Creația. Ziditorul este în tot, în fiecare detaliu, în fiecare linie sau frunză. La fel cum în fiecare structură vie în parte este recreată întreaga lume”, a spus Dorina Cioplea, critic de artă.
Daniel Șerban este absolvent al Universității Naționale de Artă București, Facultatea de Arte Plastice, specializarea Pictură, promoția 2004. Din același an a participat la toate expozițiile de grup organizate de filiala Gorj a Uniunii Artiștilor Plastici. De asemenea, este prezent, în fiecare an, la Expoziția Națională de grup „Egografie” – Târgu Jiu. A realizat două expoziții personale  (1997 și 1999) în Târgu Jiu. A mai expus în București, Deva, Vâlcea. Are lucrări în colecții particulare din țară și străinătate. În prezent trăiește și lucrează în Târgu Jiu, fiind membru al UAP, Filiala Gorj și profesor de arte plastice la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu. A participat în tabere de creație: Curtișoara (Muzeul Arhitecturii Populare) 2006; Tabăra de creație „Iosif Keber”, Sighetu Marmației, Maramureș, 2008.
Cristina Ploscariu este absolventă a Universității de Vest Timișoara, Facultatea de Artă și Design, specializarea Pedagogia artelor, clasa profesorului Ioan Augustin Pop. Începând din 2007 este profesor de arte plastice la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”. A participat la mai multe expoziții de grup din Târgu Jiu, Timișoara, Vâlcea, Deva, Petroșani. A fost prezentă la Tabăra de creație de la Petroșani în 2012. A realizat o expoziție personală („Primul drum al Walkiriilor”) în 2011, la Galeriile Municipale de Artă, Târgu Jiu. Este unul dintre inițiatorii Expoziției Naționale de grup „Egografie”, ajunsă deja la cea de-a patra ediție. Are lucrări în mai multe colecții particulare din țară.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad