FC Universitatea pornește ca outsider întâlnirea cu Petrolul

Astăzi, la Severin, FC Universitatea va întâlni Petrolul Ploiești, în șaisprezecimile de finală ale Cupei Românie. Într-un meci de tradiție în fotbalul românesc. În urmă cu 5 ani, Craiova și Ploieștiul erau în poziții diametral opuse.

În octombrie 2008, FC Universitatea cobora pe îmbătrânitul „Ilie Oană“ pentru un joc cu CSM Ploiești, echipa lui Vivi Răchită, care revendica spiritul Petrolului, dar care în scurt timp a devenit Astra Ploiești, iar mai apoi Astra Giurgiu.
Echipa lui Mititelu, cu Lung, Găman, Bărboianu, frații Costea, Wobay ori Prepeliță, era favorită clară. Și-a respectat blazonul, învingând fără emoții, cu 3-1 – goluri Stoianof, Dorel Stoica și Mihai Costea. Petrolul se zbătea în obscuritate, în liga secundă.

S-au schimbat polii de putere

Astăzi, FC Universitatea înfruntă iar Ploieștiul, dar cele două team-uri sunt în posturi opuse față de acum 5 ani. Petrolul s-a rebranduit, și-a cosmetizat arena, a jucat în vara europeană, trage la campionat și este deținătoarea Cupei României. Echipa lui Mititelu a fost încropită în scurt timp – după doi ani de pauză. Adevăratele războaie le dă în justiție, fiind implicată în zeci de procese. Iar pe teren, în ciuda scurtei perioade de la reînființare, s-a dovedit imbatabilă până acum – înregistrând două remize și o victorie în campionat și obținând două calificări în competiția knock-out. Dar față de întâlnirea de acum 5 ani, pornește, categoric, din poziția de outsider.

Bornescu: „Trebuie să luptăm să apărăm trofeul”

Cosmin Contra a prefațat întâlnirea de miercuri seară: „Vom întâlni o grupare de tradiţie, cu un antrenor italian care cunoaşte foarte bine spiritul acestei echipe şi, cu siguranţă, nu ne va fi deloc uşor”. „Jocul va fi unul greu, indiferent de eşalonul în care evoluează Universitatea Craiova, însă suntem deţinătorii Cupei şi trebuie să luptăm să ne apărăm trofeul. Este un singur meci şi se poate întâmpla orice, dar, normal, pornim ca favoriţi. Avem ocazia să câştigăm această întâlnire din Cupa României şi să mai trecem peste dezamăgirea provocată de deznodământul confruntării cu Dinamo”, a adăugat portarul Mircea Bornescu, fost component al Universităţii Craiova în urmă cu câteva sezoane.
Meciul dintre FC Universitatea Craiova și Petrolul Ploiești se va disputa astăzi, de la ora 20:30, și va fi live pe Sport.ro.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad