Federația lui Condescu se împarte în tabere chiar de la vârf

- FNME a depus ieri o altă plângere penală: „Am cerut daune de un milion de euro ca să avem și noi din ce trăi”

Mesajele de unitate transmise de liderul Federației Naționale Mine Energie, Marin Condescu, nu mai au efectul scontat. În urmă cu două zile, lideri importanți ai FNME au fost la întâlniri cu administrația CEO, fără ca acesta să fie informat.

În timp ce liderii de la vârful federației se întâlnesc separat cu reprezentanții CE Oltenia, unul dintre apropiații lui Marin Condescu spune că acest lucru este normal: „Cu această ocazie a aflat și Laurențiu Ciurel care sunt problemele cu care se confruntă salariații în zonele Lupoaia, Jilț, Roșiuța  și Motru, chiar din gura șefilor de organizații”, a declarat purtătorul de cuvânt al FNME, Gheorghe Etăgan.

„Nu vor exista tabere”

La întâlnirea cu administrația au participat liderii sindicali Adrian Marciuc, Nelu Roșca, Nicolae Bădița și liderul subteranului din Motru, Constantin Tudor. Interesant este că trei dintre aceștia fac parte din Colegiul Director al FNME. Întrebat dacă cei patru lideri care au purtat discuții cu administrația (nu într-o comisie paritară, așa cum se obișnuia până acum) încearcă să ia distanță față de șeful FNME, purtătorul de cuvânt și trezorierul federației, Gheorghe Etăgan, a mai declarat: „Nu, nu se dezintegrează FNME, nu vor exista tabere…. Cred că liderii au vrut doar să arate șefului CE Oltenia care sunt problemele foarte grave din zonele din care provin. Eu cred că, acum, Laurențiu Ciurel a putut să afle chiar din gura acestora că nu există echipamente de protecție, că lipsește și banala bandă izolieră, că salariații cumpără din banii lor diverse materiale pentru micile reparații, că oamenii nu au fost trimiși la perfecționare sau că nu s-a făcut revizii la utilaje. Situația este destul de grea pentru salariații reprezentați de cei patru lideri. În plus, Adrian Marciuc probabil că a vorbit despre faptul că Jilț Nord este blocat, conducerea CEO nereușind să rezolve problema exproprierilor”, a mai spus acesta.

„Își caută soluții la administrație”

Departe de ochii presei, se duce un război „rece” în interiorul FNME, majoritatea celor care i-au stat aproape până acum lui Marin Condescu încercând să caute alte variante. În mai multe rânduri, aceștia au fost numiți „trădători” de cei loiali lui Marin Condescu: „Sunt unii care, într-adevăr, își caută alte soluții, inclusiv la administrație”, a mai spus Etăgan.

Fără cotizații

Despre plângerea penală depusă de FNME, Gheorghe Etăgan a mai precizat: „Eu și Marin Condescu facem muncă voluntară la federație. Am făcut disponibilizări, dând afară șoferi, administratori, secretare, atât de la București, cât și de la Târgu Jiu. FNME a cerut un milion de euro daune morale, adică suma maximă, pentru că ne-au fost blocate cotizațiile… trebuie să avem și noi din ce trăi”, a mai spus acesta.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad