Ferfelea a făcut franjuri apărarea sătmăreană

Universitatea Craiova – Olimpia Satu Mare 1-0
A marcat: Ferfelea 74
Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 2.500
Universitatea: Brac – Cârjă, Ljubinkovic, Pătraşcu, Stancu, Ad. Ionescu, Ganea, Opriţa (72 Sin), Dragu, Curelea (87 Voinea), Ferfelea (81 Precup). Antrenor: Ovidiu Stângă.
Olimpia: Şuta – D. Muntean, Bălău, C. Ene, Iuhas – Feier (65 Dragoş), Villand, Schwarzkopf, Zsiga, Kinczel (78 Roatiş), Gavrilescu (80 Molnar). Antrenor Tiberiu Csik.
Cartonaşe galbene: Stancu, Ionescu, Ljubinkovic / Iuhaşi, Muntean

Schimbarea de la nivelul băncii tehnice s-a dovedit de bun augur pentru studenţii craioveni. Cu Stângă pe bancă, CS Universitatea a obţinut primul succes în campionat, semnat de noua achiziţie, Viorel Ferfelea.

Până la jocul de sâmbătă, CS Universitatea obţinuse doar trei puncte în patru meciuri. Mai mult, pierderile suferite în prelungirile jocului de la Târgu Mureş – punctele „sustrase” prin penalti-ul lui Kovacs şi cele trei eliminări – i-au determinat pe conducătorii clubului să opereze schimbarea băncii tehnice. Venirea craioveanului Stângă la timona echipei, alături de Papură şi Lung, a dat un suflu nou, iar mutările din această săptămână pe piaţa transferurilor au contribuit decisiv la primul succes stagional.

Prima victorie din campionat!

Ovidiu Stângă nu a stat mult pe gânduri şi i-a aruncat în focul luptei pe Ferfelea şi Curelea din primul minut. O primă măsură de imagine: aşezarea banderolei de căpitan pe braţul craioveanului Ionuţ Stancu. De la primul fluier a fost evident pentru toată lumea cum se vor desfăşura ostilităţile: cu alb-albaştrii având iniţiativa, iar vizitatorii – poziţionaţi pe două linii defensive – preocupaţi în primul rând să nu primească gol, apoi să dea lovitura pe contra-atac. În prima repriză, dominarea teritorială a craiovenilor a fost evidentă, dar atacurile s-au izbit de defensiva fortificată a lui Tibi Csik, astfel încât la cabine s-a intrat fără gol, 0-0. Totuşi, vizitatorii au avut ocazia primelor 45 de minute, prin Feier – care în trei rânduri, la aceeaşi fază, a fost stopat eroic de Brac. Debutul părţii secunde a fost alert, Zsiga întinzându-l pe Brac din lovitură liberă, apoi jocul s-a mutat la poarta oaspeţilor. Curelea, în două rânduri, apoi Ljubinkovic şi Pătraşcu, în urma unor lovituri de colţ au fost aproape de deschiderea scorului. Lacătul apărării sătmărene a cedat în minutul 74, când Ferfelea a driblat mai mulţi fundaşi adverşi, apoi a şutat pe colţul lung, fără şansă pentru Şuta.
În ultimul sfert de oră, oltenii au continuat  ofensiva, Ganea fiind la câţiva centimetrii de 2-0. În cele din urmă, tabela a rămas nemodificată până la ultimul fluier al lui Chivulete. CS Universitatea acumulează astfel 6 puncte şi urcă pe locul 8 în clasament.

Ferfelea: „Important nu a fost golul meu, ci victoria echipei“

Viorel Ferfelea, autorul golului de trei puncte al alb-albaştrilor, spune că nu contează cine marchează, ci importante sunt punctele acumulate de echipă.
Ferfelea a declarat: „Important nu a fost golul pentru mine, ci victoria pentru echipă. Aveam nevoie de acest lucru şi important e că l-am reuşit. Mă bucur că am fost aplaudat la ieşirea de pe teren, că oamenii au fost mulţumit de evoluţia mea. Eu unul aştept cât mai mulţi suporteri la stadion, cred că în timp vom reuşi multe lucruri frumoase împreună. Mi-aş dori din tot sufletul să reuşesc la Craiova a doua promovare din cariera mea. Cu Izvoranu şi Pleşan, jucători de mare valoare, se va schimba în bine faţa echipei“.

Curelea: „Am venit să jucăm, nu să ne jucăm“

La finalul jocului de sâmbătă, Costin Curelea a spus: „Ne bucurăm mult pentru victorie, sper ca de acum să prindem şi mai mult încredere în forţele proprii. Odată cu venirea noului staff, să reuşim să ne punem pe picioare, să legăm victorii. Astăzi n-am jucat extraordinar, dar importantă este victoria. Noi nu am venit să ne jucăm, ci să jucăm. Ne dorim să dăm totul pentru această echipă, pentru că oraşul Craiova merită o echipă în Liga I“.

Stângă: „O victorie muncită, dar şi puţin norocoasă“

Ovidiu Stângă s-a arătat bucuros de succesul cu Olimpia, dar a afirmat că victoria a fost şi „puţin norocoasă“. Ovidiu Stângă a spus: „Un debut mai frumos nu putea să existe. A fost o victorie muncită, dar şi puţin norocoasă. Pentru că, în prima repriză, ei au avut ocazii mai clare şi, dacă marcau, nu se ştie ce se întâmpla. Pe mine nu mă interesează celelalte rezultate, mă interesează că am bătut pe Satu Mare, o echipă greu de învins, cu o medie de vârstă ridicată, cu un colectiv foarte puternic. Satu Mare nu este o echipă care să piardă uşor“. Despre debutul celor doi jucători veniţi de la Sportul, antrenorul Universităţii a declarat: „Curelea şi Ferfelea vin după o pauză în care nu s-au antrenat la capacitate maximă şi lucrul acesta se vede. Oricum, ei sunt un plus pentru echipă. I-am schimbat pentru că fizic nu pot duce un meci oficial încă“.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad