Ferfelea: „Îmi place să joc în tricoul Universităţii”

Atmosfera de pe Oblemenco şi stabilitatea noului proiect de la Craiova sunt principalele motive care l-au determinat pe Viorel Ferfelea să aleagă Universitatea.

Cel mai bun jucător al Universităţii Craiova în ultimele două meciuri (cu Olimpia Satu Mare şi UTA), Viorel Ferfelea, a fost invitatul special al emisiunii sportive de la Oltenia3TV. Ferfelea a explicat de ce a ales Universitatea şi a vorbit despre speranţele şi obiectivele pe care le are cu echipa din Bănie. „Mi s-a părut cea mai bună alegere pentru mine. Aici există stabilitate şi cred în acest proiect. Mi-a plăcut această provocare. Sper să o iau de la capăt şi să câştig ceva cu echipa. În Craiova, dacă ai rezultate, eşti văzut ca un rege. Mi-a plăcut atmosfera. Am jucat pe Oblemenco ca adversar şi când am văzut cum cântau imnul 30.000 de oameni, pe mine m-a uimit… Au fost emoţii când am îmbrăcat tricoul Universităţii, pentru că eu am jucat numai la Sportul. Craiova este o echipă cu tradiţie, cu un stadion celebru, cu suporteri foarte mulţi. Am fredonat de multe ori, de când am venit aici, imnul. Îmi place să joc în tricoul Universităţii, nu mi-e greu. Ce poţi să-ţi doreşti mai mult decât să joci pe un stadion legendar, cu mii de oameni alături?”, a explicat Ferfelea.

Măcar ce a realizat la Sportul

Mijocaşul Universităţii a declarat că şi-ar dori să realizeze şi la Craiova ceea ce a reuşit la Sportul: „Mi-aş dori să repet performanţele de la Sportul şi la Universitatea. Eu la Sportul am terminat pe un loc 4, în anul în care am fost retrogradaţi – ne-a despărţit un singur gol de Cupa UEFA şi mi-aş dori ca Universitatea Craiova să termine în primele patru echipe ale ligii întâi. Stângă şi Papură sunt doi conducători ai Craiovei, oameni importanţi pentru oraş şi doi antrenori cu care sunt convins că vom face lucruri foarte frumoase“.

Omogenitatea, singura hibă a echipei

Singurul lucru care-i lipseşte echipei în acest moment este omogenitatea, în opinia lui Ferfelea: „Nu s-au construit relaţiile de joc, aceasta este cea mai mare problemă la echipă. E greu să închei o echipă în puţin timp şi să ai rezultate. Mai trebuie puţin timp. Echipa va arăta mai bine în primăvară. Important este să reuşim ca echipă, nu să ţintim lucruri personale, aşa că nu mă interesează cât va rezista recordul meu – gol în minutul 4, sper într-o promovare de anul acesta. Mi se pare, în momentul de faţă, că sunt jucători de calitate în echipă, chiar dacă sunt tineri. Sunt sigur că, pe viitor, unii dintre ei vor ajunge la naţionala de tineret“.

Patru contra-candidate la promovare

Ferelea consideră că principalele contracandidate ale Universităţii la promovare sunt Gloria Bistriţa, ASA Târgu Mureş, Metalul Reşiţa şi CSM Râmnicu Vâlcea. „Bistriţa este o echipă foarte bine închegată, îşi depune serios candidatura pentru promovare; la ASA Târgu Mureş ştiu că s-au făcut mari eforturi financiare; Metalul Reşiţa are un lot bun, cu jucători care evoluează de mult timp împreună, aşa că nu e surprinzător locul pe care-l ocupă; iar Râmnicu Vâlcea, echipa lui Claudiu Niculescu, are stabilitate şi, de asemenea, un lot valoros. Dar în perioada de iarnă se pot întâmpla foarte multe şi o echipă pe care nu o vedeţi acum în primele 6 poate să promoveze. Se pot întâmpla lucruri surprinzătoare în liga a doua“. Cât priveşte obiectivele pe termen scurt, Ferfelea a spus: „Îmi doresc şase puncte din următoarele două jocuri. Sunt conştient că Motru nu formează o echipă rea, aşa că o să fie meci greu. Dar şi la noi oo să reintre Pleşan şi Dragalina, jucători valoroşi. La meciul cu FC Olt aş vrea să avem cel puţin 10.000 de suporteri în tribună. Lumea care vine la stadion o să vadă că există calitate şi dorinţă“.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad