Festivalul turistic – cultural Transalpina

De Sfânta Maria, la Rânca va avea loc prima ediție a Festivalului turistic-cultural „Transalpina”, la care vor participa delegații din județele limitrofe și autoritățile județene din Gorj, alături de primarul Dumitru Leuștean (de la Novaci) și subordonații săi.

Sâmbătă și duminică vor avea loc și zilele orașului Novaci, care vor cuprinde o serie de manifestări artistice și culturale. Potrivit edilului Dumitru Leuștean, fostul director al Liceului din Novaci va primi titlul de cetățean de onoare al orașului: „Avem o serie de manifestări culturale organizate cu ocazia Zilelor Novaciului, precum întâlnirea Fiilor orașului, la care participă novăceni plecați de aici prin țară și chiar în străinătate; vom acorda titlul de cetățean de onoare domnului Nicolae Staicu, care a condus Liceul Novaci vreme de 24 de ani, un om deosebit. Vom organiza o expoziție a unor artiști locali, care sculptează, pictează și țes. Va mai fi o lansare de carte și spectacole de muzică populară. Duminică va avea loc un târg de animale cu vânzare la care vor participa și novăceni ce își vor vinde produsele specifice. La Rânca, la ora 10,00 va avea loc slujba de hramul bisericii din stațiune, iar la ora 11,00 va debuta, la Muzeul Civilizației Montane din Rânca, prima ediție a Festivalului turistic-cultural ,,TRANSALPINA”, ediția I, cu participarea delegațiilor reprezentante ale județelor Gorj, Alba, Hunedoara, Vâlcea, Sibiu. Vom avea spectacole de muzică populară în aer liber la care vor participa ansambluri și interpreți din Gorj și județele limitrofe. Vă așteptăm cu mare drag, sperăm să avem o participare numeroasă”, a declarat Dumitru Leuștean, primarul orașului Novaci.

Categoria: Eveniment

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad