Fiecare dinte pierdut, o amintire în minus

Implanturi, dinţi de porţelan sau naturali? E o întrebare la care răspunsul ar trebui să vină fără ezitare. Poate nu eşti întotdeauna înzestrat cu o dentiţie perfectă, dar nu e nimic mai bun ca dinţii naturali.
Un studiu realizat de două universităţi din Norvegia şi Suedia a scos la iveală faptul că persoanele fără dinţi naturali au probleme cu formarea şi restabilirea amintirilor. Numărul dinţilor este asociat cu performanţele, pe care le obţine un individ la testele ce vizează memoria episodică.
„Numărul natural al dinţilor ar putea fi responsabil pentru 20% din variaţiile capacităţii de reamintire, 15% din variaţiile recunoaşterii episodice şi 14 procente din variaţiile înregistrate la nivelul memoriei semantice”, au declarat specialiştii. Cercetătorii au sugerat şi că numărul redus de semnale senzoriale produse de dinţi ar putea fi vinovat pentru problemele de memorie.
www.libertatea.ro

Categoria: Sănătate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad