Firmele controlate de Condescu, profituri de 274.000 de lei, pe anul trecut

Societăţile comerciale controlate de către Marin Condescu, preşedintele FNME şi al Clubului de Fotbal „Pandurii” nu au avut foarte mult de suferit de la înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia şi asta se poate observa din pierderile înregistrate de două dintre acestea anul trecut. Oricum, şi profiturile, pe 2012, sunt destul de subţiri, în comparaţie cu anii anteriori când directorii unităţilor energetice şi miniere îşi arătau din plin recunoştinţa pentru cel care i-a susţinut în funcţii.
Totuşi, una din firme administrate de către partenera de afaceri a sindicalistului a prosperat, în 2012, de pe urma unui contract profitabil cu Clubul Pandurii, fără să aibă vreun angajat.
Nici societatea lui Marin Golea nu stă rău, semn că recondiţionatul rolelor pentru minerit e o afacere bănoasă.

Tursind şi Elmerom, pe pierderi, în 2012

Singura societate, la care este asociată Federaţia Naţională Mine Energie, ce şi-a revenit din punct de vedere financiar, anul trecut, este Turism Sind Min SRL Bucureşti. Dacă în 2011, firma înregistra pierderi considerabile, 224.000 de lei, aceasta şi-a revenit, şi potrivit bilanţului contabil pe anul trecut, a avut un profit de 113.000 de lei, în condiţiile în care şi cifra de afaceri a crescut, comparativ cu anul anterior, ajungând la 846.000 de lei. Firma a fost resuscitată serios, chiar înaintea înfiinţării CEO, prin două contracte pentru bilete de odihnă şi tratament oferite de fostul CE Turceni, în valoare de 3,7 milioane de lei.
Tursind Min SRL Tg-Jiu, la care asociaţi, cu câte 25% fiecare, sunt FNME, USMO, Clubul Pandurii şi Olservmin, a înregistrat pierderi de 63.000 de lei, în 2012, la o cifră de afaceri de zece ori mai mare, deşi fosta SNL Oltenia i-a atribuit anual contracte pentru cursuri de formare profesională a personalului din minerit, acestea desfăşurându-se la hotelul de la Rânca pe care societatea îl administrează.
Elmerom Construct, societatea controlată de Marin Condescu prin doi interpuşi, Constantin Moşilă şi Eugeniu George Cârstoiu a produs şi ea pierderi, anul trecut, de 16.000 de lei, la o cifră de afaceri de peste 617.000 de lei. Banii au venit în mare parte din contracte cu fostul CE Rovinari, în martie 2012, peste 60.000 de lei, dar şi cu CEO, condusă de Constantin Bălăşoiu, 268.000 de lei, în iulie. Chiar şi după instalarea lui Laurenţiu Ciurel ca manager al companiei energetice, Elmerom a mai beneficiat de două contracte din care a câştigat 76.000 de lei, în noiembrie şi decembrie, anul trecut.

Firmele lui Mădălina Berbecel, pe profit  

Partenera de afaceri a lui Marin Condescu, Mădălina Berbecel a controlat şi încă mai controlează mare parte din businessul liderului sindical. Tursin Min, Elmerom sau Caesar 76 sunt doar trei dintre societăţile pe care Mădălina Berbecel le-a administrat la un moment. Ultima dintre acestea, în care a fost asociată chiar cu Marin Condescu, a avut în 2012, o cifră de afaceri de 465.000 de lei şi un profit de peste 11.000 de lei.
Reţeta afacerilor de succes se regăseşte însă la o altă societate administrată de Berbecel: Romriviera Group. SRL-ul despre care sindicalistul Condescu spunea că este sponsorul principal al Clubului Pandurii a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de 510.000 de lei şi un profit de 62.000 de lei, fără să aibă vreun angajat, activitatea acesteia bazându-se exclusiv pe închirierea către clubul sportiv a patru autoturisme de lux marca Mercedes ML.
Profitabilă este şi firma care va ocupa ultimul etaj al Diviziei Miniere a CEO. Planxpert SRL, societate la care Berbecel este asociată cu alte două persoane, şi care şi-a schimbat principalul obiect de activitate, optând pentru un nou domeniu, cel al difuzării programelor de televiziune, a avut un profit de 88.000 de lei, în 2012, şi o cifră de afaceri de 177.000 de lei.

Firma lui Golea – afaceri profitabile

Societatea la care Sindicatul „Minerul” Rovinari-Pinoasa este asociat unic, iar liderul acestuia Marin Golea, administrator a dus-o bine, anul trecut. Service Cariere Sind SRL a făcut profit de 39.500 de lei. Facilităţile de care s-a bucurat firma vicepreşedintelui FNME, în 2012, până la schimbarea din funcţie a directorului Diviziei Miniere, Vasile Ogârlaci, au generat o cifră de afaceri de peste 490.000 de lei. Astfel, în condiţiile în care cheltuielile sunt minime, colectarea şi recondiţionarea rolelor pentru minerit e o afacere bănoasă.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad