Fluerătoru a revenit în Arestul IPJ. Se lasă cu dosare grele! Liderul sindical este interogat în alte cauze penale

Informaţia zilei de ieri, una oficială, potrivit încheirii de şedinţă a Judecătoriei Tg-Jiu, este că Fluerătoru s-a reîntors în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Gorj pentru a fi audiat de poliţişti şi procurori în alte cauze penale.
La termenul de ieri, Judecătoria Tg-Jiu a respins cererile de înlocuire a măsurii arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea, formulate de liderul sindical Cristea Fluerătoru şi cei doi foşti directori din mineritul motrean, Nicolae Giuran şi Sandu Benga, judecaţi pentru modul defectuos în care au fost efectuate lucrările la drumul Miculeşti-Ploştina.

Fluerătoru rămâne în arest. Încep să apară noi dosare

Instanţa a hotărât menţinerea măsurii arestării preventive în cazul celor trei, aşa că Giuran şi Benga se vor întoarce în Penitenciarul Craiova, iar Fluerătoru va rămâne… în Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Revenirea lui Fluerătoru, de câteva zile, în subsolul IPJ, nu este întâmplătoare. În urmă cu câteva săptămâni au existat unele speculaţii că liderul sindical ar fi făcut unul sau mai multe denunţuri în care sunt incriminaţi foşti şi actuali şefi din minerit şi capi ai sindicatelor miniere. Deşi liderul sindical a spus, la unul din termenele procesului, că toate aceste informaţii sunt „baliverne”,  iată că, nu după mult timp, el este readus în Arestul IPJ. De menţionat că atunci când un inculpat este trimis în judecată, deci cercetarea penală a fost finalizată, el este transferat în penitenciar, o revenire a sa în arestul poliţiei nefiind posibilă decât în cazul în care acesta este audiat de poliţişti şi procurori în alte dosare aflate în curs de cercetare.

Expertiză nouă

La termenul de ieri instanţa a încuviinţat o expertiză complexă la drumul care i-a înfundat practic pe Fluerătoru şi pe ceilalţi patru inculpaţi din dosar. Noua expertiză va urmări atât aspectele tehnice ale lucrărilor efectuate la tronsonul de drum, fiind desemnat în acest sens un expert pe domeniul drumuri şi poduri, cât şi latura financiară a afacerii, care va fi verificată de un expert contabil. În cadrul aceleiaşi expertize a fost numit un specialist în geologie-mine, pentru a stabili dacă exploatările miniere din zonă şi galeriile subterane aflate în apropiere ar fi putut determina distrugerea drumului Miculeşti-Ploştina.
Reamintim că sindicalistul Cristea Fluerătoru şi inginerii Nicolae Giuran şi Sandu Benga au fost arestaţi, în urmă cu patru luni, fiind acuzaţi de complicitate, respectiv abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în dosarul ce priveşte modernizarea defectuoasă a unui drum pe care fosta SNLO l-a plătit de două ori, prejudiciul estimat ridicându-se la 900.000 de lei. În aces caz mai sunt judecaţi, în stare de libertate, fostul director al EMC Motru, Vasile Creţan şi fostul şef al biroului Investiţii, Florentin Pătru.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: ,

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. olaru says:

    PE SURSE ,SE PARE CA, SI UN PRIMAR DE LANGA JIU BINE CUNOSCUT A BENEFICIAT DE BANI SI LUCRARI LA MOTRU.

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad