FMI vine la Bucureşti

 

Misiunea Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Comisiei Europene (CE) va veni marţi la Bucureşti, pentru discuţii cu autorităţile române, în cadrul primei evaluări a noului acord aprobat în septembrie, iar principalele discuţii se vor axa pe execuţia bugetară, măsurile fiscale şi bugetul pe anul viitor.

Premierul Victor Ponta le-a cerut miniştrilor să pregătească datele pentru rectificarea bugetară şi pentru alcătuirea bugetului pentru anul viitor, în contexul primei evaluări a noului acord cu semnat de România cu FMI şi CE.

Guvernul s-a angajat faţă de FMI că va vinde “majoritatea portofoliului” de companii din subordinea Ministerului Economiei.

Companiile energetice controlate de Ministerul Economiei au fost transferate în acest an din coordonarea fostului ministru Varujan Vosganian, în cea a ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă, care conduce Departamentul pentru Energie.

În urma transferului, Ministrul Economiei mai are participaţii integrale, majoritare sau minoritare la companii precum Romarm, Oltchim, Plafar, Carfil, Metrom, UM Cugir, UM Mija, UM Sadu, Uzina Automecanică Moreni, Pirochim Victoria, Avioane Craiova, Romplumb, Şantierul Naval Mangalia, IAR Braşov, Romaero, Şantierul Naval 2 Mai.Lansarea unei oferte publice iniţiale pentru pachetul majoritar de acţiuni deţinute de stat la Electrica, după majorarea de capital, este programată pentru mai 2014. Pentru sfârşitul lunii iunie a anului viitor sunt prognozate lansări de oferte publice iniţiale pentru 15% din acţiunile statului la Complexul Energetic Oltenia şi Hidroelectrica.

Categoria: Ultima oră

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad