FNME, în prag de faliment – cotizațiile de 7,2 milioane de lei, nesigure

-Aurel Medințu: Este exclus să se mai revină la reținerea cotizațiilor pe ștatul de plată
-Federația condusă de Marin Condescu încasa  din salariile angajaților CEO peste 600 de mii de lei lunar
-Anual, în bugetul sindicaliștilor ajungeau peste 70 de miliarde de lei, adică în jur de  1,6 milioane de euro

Administrația CEO nu va mai colecta de la cei aproape 19.000 de salariați ai CEO, cotizațiile sindicale. Începând din această lună, când oamenii vor primi lichidarea pe luna iulie, cotizațiile sindicale nu vor mai fi reținute pe ștate.

Prin urmare, membrii sindicatelor vor avea posibilitatea pe care nu au avut-o până acum, de a plăti sau nu, cotizația la sindicatele din minerit și energie, majoritatea afiliate la FNME. Mai exact, fiecare salariat al CEO înscris în organizațiile sindicale va merge la casierie dacă va mai dori să cotizeze la sindicate.

Nu e loc de negocieri

FNME a solicitat administrației CEO reînceperea negocierilor pe tema modului de plată a cotizațiilor dar și rediscutarea situației inspectorilor sociali. Numai că managerul CEO, Laurențiu Ciurel a respins din start solicitarea FNME, declarând în urmă cu două zile că nu va mai negocia nimic cu actualii lideri de sindicat. De partea cealaltă, sindicatele doreau o revenire la obiceiul de  a opri pe ștatul de salarii, cotizațiile sindicale de la angajații companiei.

Membrii de sindicat, la casierie

În mod normal, venitul FNME din cotizații se ridica lunar la valoarea de aproximativ 603.710 lei, adică de peste 6 miliarde de lei vechi. Într-un an, Federația Națională Mine Energie a primit numai din cotizații peste 70 de miliarde de lei vechi. Astfel, măsura luată de Directoratul CEO afectează grav marele buzunar sindical, FNME neavând siguranța că cele 7,2 milioane de lei vor mai ajunge în contul federației: „Este exclus în acest an să mai fie reținute cotizațiile sindicale pe ștatele de plată ale salariaților. Nu, din această lună, fiecare angajat membru de sindicat se va duce la casierie și-și va depune, dacă va vrea, cotizația la sindicat. Este o decizie care este pusă deja în practică”, a declarat directorul divixiei energetice a CE Oltenia, Aurel Medințu.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad