FNME își dorește un compromis cu CE Oltenia

- Sindicaliștii riscă să devină șomeri
- Procese pe rol

Din ce în ce mai mulți lideri de sindicat dintre cei care nu au semnat adiționalele, par să se răzgândească, în sensul că s-ar mulţumi şi cu un salariu mai mic, numai să-şi păstreze funcţiile de inspectori sociali. Acestea au fost scoase din organigrama CEO, cel puţin aşa a anunţat administraţia companiei, în urmă cu aproximativ o lună.  Astfel, foști inspectori sociali au intervenit pe lângă directorii CE Oltenia, pentru a reveni asupra deciziei privind „descalificarea” lor. În acest sens, este posibil ca între sindicatele și administrația CEO să mai existe discuții și, eventual, un compromis.

Mai exact, ei au comunicat administrației că sunt de acord cu reducerile salariale prevăzute în actele adiționale la contractele individuale de muncă, dar să fie lăsați pe aceleași funcții sociale. „Ei au renunțat la aceste funcții nesemnând adiționalele, dar s-au dus la muncă, acolo unde au fost repartizați conform meseriei pe care o aveau înainte să fie inspectori sociali. Chiar la sfârșitul săptămânii, a venit la noi unul dintre liderii de sindicat de la Rovinari. În 2009 era electrician și, ajungând inspector social, în trei ani a ajuns economist, cu un salariu majorat de câte două ori pe an, până în 2012. Acesta nu a semnat adiționalul, dar solicită, în continuare, să fie economist de nivel 1. A acceptat până la urmă un post de economist, cred că de nivelul 3 sau 4, dar, în momentul în care nu-și va îndeplini atribuțiile, i se va desface contractul de muncă”, a declarat unul dintre membrii Directoratului, Aurel Medințu.

Liderul de la Ișalnița, cercetat disciplinar

În jur de 16 inspectori sociali nu au fost de acord cu diminuările salariale, nesemnând adiționalele la contractele de muncă. Lor li s-au oferit posturi în producție, conform pregătirii lor profesionale dobândite înainte de a fi inspectori sociali. Până în prezent, există doar un singur caz în care persoana în cauză a refuzat să semneze adiționalul, dar și postul din producție. Liderul de la SE Ișalnița, Constantin Mitruț, pare să fie singurul dintre liderii de sindicat care nu s-a prezentat nici în noul post oferit de CEO și nici nu a semnat adiționalul. Prin urmare, „va fi cercetat disciplinar, posibil să i se desfacă și contractul de muncă”, a mai spus Aurel Medințu.

Au dat în judecată CEO

Surse din cadrul federației spun că mai mulți lideri de sindicat care au fost retrogradați din funcțiile de inspectori sociali, au dat sau vor da în judecată compania. Este vorba despre Nicolae Pescaru, Dumitru Pârvulescu, Petre Mămăligă, Virgil Stoica, Adrian Marciuc,  Ursu, Bălu și Bejenaru, lideri din zona Rovinari. De partea cealaltă, cei care aparent s-au resemnat, fără să deschidă încă  acțiuni judecătorești ar fi Nelu Roșca, Mihail Popescu, Viorel Temelescu, Cristi Popescu, Vasile Bordei, Ioan Feurdean și liderul de la Pinoasa.

Categoria: Dezvăluiri

Tags:

Commentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. mineru says:

  la lopata in berbesti vest cu ei ca nu avem utilaje auxiliare

  Thumb up 1 Thumb down 0

 2. denis says:

  HOTOBOC VASILE DIN ORASUL BUMBESTI-JIU JUDETUL GORJ,ARE FEMEI LA PRODUS IN LONDRA.

  Thumb up 2 Thumb down 0

 3. un rau says:

  Cine naiba e Hotoboc Vasile?

  Thumb up 1 Thumb down 0

 4. D. says:

  @ un rau:
  Intreaba-te cine e “denis”, care a postat comentul la mai toate articolele! Mai bine zis, cine se-ascunde sub numele denis! Hotoboc Vasile e din Bumbesti Jiu, alias Sadu, iar “denis” este nimeni alta decat Victoria Stolojanu Munteanu, nevasta lui Solojanu de la spitalul din sadu, careia Hoto i-a tras-o de cateva ori, apoi n-a mai vrut-o…

  Thumb up 2 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad