FNME, repusă momentan „în drepturi”- Directoratul CEO, „bătut” de CCM în instanță

Instanța a admis ieri cererea de ordonanță președințială a FNME, suspendând decizia Directoratului CE Oltenia privind încasarea cotizațiilor sindicale pe statul de plată al salariaților.

Judecătorii au decis în favoarea FNME, constatând încălcarea unor prevederi din contractul colectiv de muncă (CCM). Astfel, decizia directorilor companiei prin care hotărau ca salariații să depună la casierie cotizația pentru sindicate, a fost suspendată până la soluționarea dosarului judecat pe fond.

FNME, „bazată” din nou

Cu alte cuvinte, chiar dacă în esență măsura CEO a fost corectă, lăsând la alegerea fiecărui angajat să-și plătească sau nu contribuția sindicală, ea a încălcat prevederile din CCM. În acest caz, judecătorii au decis în consecință. Momentan, până la finalizarea acestui proces, federația condusă de Marin Condescu  este „salvată”, în sensul că se mai poate baza pe sutele de mii de lei ce provin din buzunarul fiecărui salariat membru al organizațiilor sindicale, probabil pentru luna septembrie.

Decizia CEO… în CCM

Pe de altă parte, directorul Resurselor Umane din companie, Ion Răuț, spune că și decizia CE Oltenia a fost luată în baza CCM: „Prin această hotărâre a judecătorilor s-a obținut de către FNME  o suspendare temporară a aplicării deciziei Directoratului. Trebuie reținut că acea decizie a Directoratului  a fost luată pentru a aplica art. 25, alin. 8 din CCM, ceea ce ne obligă atât pe noi, cât și sindicatele, să avem în vedere aplicarea întocmai a acestei convenții pe care am negociat-o și am asumat-o împreună. Articolul spune clar că banii se încasează și nu se rețin pe statele de plată”, a mai spus Ion Răuț.

Categoria: Eveniment

Tags:

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. YwEttE says:

    ati pierdut sindicalisti, ca si cantina. lingeti-va ranile ca banii mei NU-I mai pipaiti in veci. v-ati batut joc de ei peste 20 de ani.

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad