Fosta SNLO, responsabilă pentru degradarea drumului care l-a băgat pe Fluerătoru în arest

Avocaţii lui Cristea Fluerătoru şi ai celorlalţi inculpaţi în dosarul drumului Miculeşti-Ploştina vor să demonstreze că fosta SNLO este responsabilă pentru deteriorarea rapidă a acestuia, iar firma fostului lider de sindicat nu are nicio vină în cazul acestei degradări. Situaţia urmează, pe viitor, a fi evaluată de către un expert din alt judeţ, iar Fluerătoru şi ceilalţi arestaţi, care au deja câteva luni bune în spatele gratiilor, rămân în arest până săptămâna viitoare, când instanţa va stabili dacă va înlocui măsura arestării preventive cu cea a obligării de a nu părăsi localitatea.

Exploatările miniere – vinovate de degradarea drumului realizat de Fluerătoru

Cristea Fluerătoru şi ceilalţi doi arestaţi în dosarul drumului Miculeşti-Ploştina, realizat mai mult decât deficitar de către firma sindicalistului, după cum afirmă reprezentanţii Ministerului Public, s-au prezentat ieri în faţa judecătorilor pentru un nou termen în dosar. Fluerătoru pare să se fi împăcat cu situaţia şi este extrem de atent la tot ce se întâmplă în timpul procesului, consemnând tot ceea ce consideră important şi adresând întrebări martorilor. Alături de el sunt şi avocaţii apărării care, la termenul de ieri, au depus obiecţiuni la raportul de expertiză, urmând ca peste o săptămână  să se desemneze un expert dintr-un alt judeţ, un geolog, un contabil şi un inginer minier în vederea realizării unei noi expertize, una complexă, care să limpezească lucrurile în acest caz. Avocaţii speculează ideea că drumul care l-a băgat la răcoare pe Fluerătoru n-a fost prost realizat de către firma acestuia, ci distrus de către exploatările miniere din zonă şi galeriile subterane aflate în apropiere. Acest lucru urmează a fi stabilit cu certitudine de către noua expertiză care urmează a se face în dosar.
La termenul de ieri, judecătorii şi-au propus să asculte mărturia lui Ioan Bene, reprezentantul firmei Ben&Ben Cluj Napoca, cea care a câştigat contractul cu SNLO pentru realizarea drumului respectiv, ca apoi să subcontracteze  SC Tiseco Construct, societatea lui Fluerătoru. Bene nu s-a prezentat în faţa instanţei gorjene, cu toate că a fost citat ca martor. În schimb au fost audiaţi doi foşti directori ai societăţii lui Cristea Fluerătoru, unul dintre aceştia fiind cel care a semnat contractul de subantrepriză dintre Ben&Ben şi Tiseco.

„Reprezentanţii mineritului ne-au păcălit”

Ca martor a fost citat şi primarul comunei Slivileşti, Sorin Bucurescu, care a fost de părere că fosta SNLO a greşit cu drumul de la Miculeşti încă din faza de  proiectare, pentru că acesta a fost conceput pentru un tonaj al maşinilor ce circulă pe el nu mai mare de 10 tone.  El a mai declarat că: „La rugămintea noastră, a autorităţilor, SNLO s-a apucat să facă acest drum pentru că distrusese un altul, judeţean, pe unde cărase cărbune de la minele din zonă. Drumul Miculeşti-Ploştina a mai fost o dată modernizat, în 2000. Reprezentanţii mineritului ne-au păcălit acceptând acest proiect şi nu au pus un diriginte de şantier neutru. L-au prostit pe Benga dacă acesta a semnat recepţiile parţiale sau finale.  Dacă puneau un diriginte care să monitorizeze lucrările, nu se mai ajungea aici. Şefii SNLO au greşit”.
Bucurescu a ţinut să precizeze că după ce drumul a fost refăcut de către firma lui Fluerătoru pe el au circulat utilajele Carierei Roşiuţa spre Ştiucani, utilaje cu mult mai grele decât 10 tone – cât ar fi suportat şoseaua.
Cristea Fluerătoru şi inginerii Nicolae Giuran şi Sandu Benga au fost arestaţi (în luna iulie a acestui an) sub acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. În timp ce societatea lui Fluerătoru ar fi efectuat defectuos drumul Miculeşti-Ploştina, cei doi directori, membri în comisia  de recepţie, au recepţionat acele lucrări. Prejudiciul estimat se ridică la 900.000 de lei.
Săptămâna viitoare, judecătorii care se ocupă de acest caz vor decide dacă cei trei vor fi lăsaţi în libertate în schimbul interdicţiei de a părăsi localitatea sau vor rămâne în continuare în stare de arest.

Categoria: Dezvăluiri

Tags:

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. legal :// says:

    Mai oameni buni acest drum nu a fost finalizat niciodata… acest drum a fost o batjocora din totdeauna …

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad