Foşti directori ai Minprest şi doi oameni de afaceri, urmăriţi penal pentru patru capete de acuzare

Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu a confirmat, pentru Gorj Domino că, la data de 3 iunie 2013, s-a început urmărirea penală în cazul a doi foşti directori şi trei şefi ai societăţii Minprest Serv SA Rovinari. Alături de aceştia sunt cercetaţi penal şi doi afacerişti care au derulat contracte cu unitatea la care CE Oltenia este acţionar majoritar.
Cazul a ajuns pe masa procurorilor după ce Curtea de Conturi a descoperit mai multe nereguli în activitatea financiar contabilă a societăţii.

Curtea de Conturi a sesizat Parchetul

Elena Vintilescu, fost director general al Minprest Serv SA, Dumitru Corcoveanu, ex-director economic, Cosmin Digulescu, fost şef birou financiar, Cosmin Surdu, şef atelier mecanic şi Gheorghe Corbu, şef serviciu tehnic, sunt urmăriţi penal pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, uz de fals şi încălcarea legii contabilităţii. În acelaşi dosar, s-a început urmărirea penală şi împotriva oamenilor de afaceri Mădălin Grămadă, patronul firmei Gramicons SRL şi a lui Ion Liţoiu, administratorul societăţii Liţoiu SRL, pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
În noiembrie 2012, Curtea de Conturi a efectuat un control la societatea Minprest şi existând indicii că au fost săvârşite fapte penale în derularea activităţii financiar contabile a firmei a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu pentru cercetarea acestora.

O expertiză dispusă de anchetatori confirmă prejudiciul

În timpul cercetării penale s-a dispus şi o expertiză contabilă care confirmă, practic, neregulile depistate de către auditorii externi ai Curţii de Conturi, confirmând faptul că Minprest a fost prejudiciată în urma relaţiilor economice pe care le-a avut cu diverşi agenţi economici.
Astfel, s-a stabilit că a fost creat un prejudiciu în cazul lucrărilor efectuate de firma Gramicons SRL, la sediul administrativ al Minprest, dar şi prin contractarea unor lucrări de reparaţii auto la service-ul societăţii Liţoiu SRL. Auditorii Curţii de Conturi au descoperit că au fost reparate şi autoturisme personale ale conducerii Minprest, lucrările fiind decontate de către societate.
Au mai existat unele circuite de compensare frauduloase efectuate de către fosta conducere a Minprest cu firmele Corex SRL, existând o creanţă nerecuperată de peste 98.000 de lei, respectiv TPSUT Mehedinţi, cu care societatea a încheiat opt contracte, în sumă de peste 12,8 milioane de lei, efectuând compensări de pe urma cărora firma condusă de Elena Vintilescu s-a ales cu un prejudiciu de peste 237.000 de lei. Curios, aceste tranzacţii nu au fost considerate ca fiind de natură penală.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad