Foștii angajați ai Olservmin nu au cu ce să trăiască! Nici de șomaj nu pot beneficia

- Foștii angajați ai Olservmin vor să meargă în audiență și la prim-ministrul Ponta

Zeci de persoane, care au fost angajate la Olservmin o perioadă destul de scurtă de timp, nu vor putea beneficia nici măcar de ajutorul de șomaj, încât oamenii nu au din ce să își plătească utilitățile, datoriile etc. Neștiind încotro s-o mai apuce, gorjenii au protestat ieri-dimineață în fața sediului firmei, dar fără rezultat.

Disperați și neștiind ce să mai facă, zeci de foști angajați ai societății Olservmin au mers ieri și la prefectul Teodorescu, în audiență, în speranța că acesta îi va ajuta. Oamenii nu mai au bani să trăiască și nici soluții. Cei de la Olservmin nu îi mai pot ajuta în niciun fel, firma fiind în insolvență, patronilor nepăsându-le de cei pe care i-au avut ca angajați. Aproximativ 30 de persoane au fost la sediul Olservmin pentru a cere explicații, apoi au mers la Divizia Minieră, unde au dorit fost primiți de Constantin Lăzăroiu, iar apoi au mers la Consiliul Județean și la Prefectura Gorj. „O să mergem și la Ponta, el în campania electorală a promis locuri de muncă. Ne vom organiza și vom merge să vorbim cu dânsul. Nu avem unde să muncim. Nu avem cu ce să mai trăim”, a spus unul dintre protestatari. „Am fost la domnul Lăzăroiu și ne-a spus să facem un memoriu în care să spunem acolo cât mai avem pentru a beneficia de șomaj. Domnul Lăzăroiu ne-a spus să așteptăm și să mai depunem petiții și la alte instituții. Nu ni s-a spus nimic concret. Eu cred că suntem mințiți în continuare, vor doar să ne calmeze.  Noi am dat pământ la mină ca să fim angajați și acum mai avem nevoie de câteva luni ca să intrăm în șomaj”, a declarat Maria Iacob, una dintre femeile care au lucrat la Olservmin. „Noi suntem și cazuri sociale, avem soți bolnavi, copii bolnavi și am mai dat unii dintre noi și teren la mină. Sperăm să ne preia cineva la societate, ca să facem un an pentru a primi șomaj. Am rămas pe drumuri. Nici pe vremea când lucram nu ne era bine: aveam un salariu de mizerie, 2 milioane de lei vechi. Ni s-a spus că suntem angajați pentru un an și opt luni. Suntem disperați, am ajuns să ne împrumutăm de bani pe la neamuri sau să cerșim”, a declarat Corina Cârlig, o altă fostă angajată.

Categoria: Social

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad