Foştii patroni ai Lexi Star, în aşteptarea sentinţei. Lichidatorul judiciar vinde limuzina lui Săndel şi dotările abatorului de la Dăneşti

În timp ce foştii patroni ai firmei Lexi Star SRL aşteaptă sentinţa, în dosarul în care sunt judecaţi pentru infracţiuni de evaziune fiscală şi delapidare, averea societăţii a fost scoasă la mezat. Lichidatorul judiciar, desemnat de instanţa de judecată în procesul de insolvenţă al Lexi Star, una dintre cele mai importante firme din Gorj în anii trecuţi, a scos la vânzare, pentru acoperirea creanţelor societăţii bunurile acesteia de la abatorul din comuna Dăneşti, mai multe autoutilitare, un teren, un spaţiu comercial şi una din limuzinele de lux cu ale foştilor soţi Lupulescu.

UPDATE: Foştii soţii Lupulescu scapă de închisoare după ce instanţa a stabilit că  pentru infracţiunile comise trebuie să fie pedepsiţi cu câte 3 ani de închisoare cu suspendare, plus interzicerea unor drepturi printre care se află şi dreptul de a administra societăţi comerciale pe o perioadă de 2 ani. Maria Lupulescu a fost acuzată de mai multe infracţiuni de evaziune fiscală şi a primit un termen de încercare de 5 ani.

Fostul său soţ, Alexandru Lupulescu, cunoscut sub porecla de Lexi, e judecat pentru delapidare, în ceea ce îl priveşte fiind eliminată infracţiunea de evaziune fiscală şi i s-a aplicat o amendă administrativă în valoare de 1.000 de lei.

Lucrurile sunt mai complicate în ceea ce îi priveşte pe medicii veterinari care i-au ajutat pe cei doi să comită ilegalităţi. Ana Guiţă, angajată a Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj, a primit o pedeapsă de un an de închisoare cu executare, iar colegul său Dumitru Firiza 1,4 ani de închisoare cu executare.  Toţi inculpaţii au primit interdicţia de a prăsi ţara.

Judecătorii au anulat toate înscrisurile flase întocmite în acest caz de către doctorii veterinari şi au ridicat sechestru de pe clădirea veche a hotelului deţinut de familia Lupulescu în municipiul Târgu-Jiu. Este în continuare menţinut sechestru impus de Parchet pe clădirea nouă a hotelului respectiv, în suprafaţă de 498 mp.

 

Omul de afaceri Alexandru Lupulescu şi fosta soţie Maria Lupulescu aşteaptă ca sentinţa pronunţată, ieri, de către judecătorii de la Tribunalul Gorj în dosarul în care au fost judecaţi pentru infracţiuni de evaziune fiscală şi delapidare cu consecinte deosebit de grave, să devină publică. Aseară, la închiderea ediţiei, instanţa nu afişase încă soluţia în acest caz, deşi judecata pe fond a dosarului s-a încheiat joi, pe 26 septembrie, iar o hotărâre în acest dosar fusese amânată pentru ziua de ieri.
Maria Lupulescu a fost reţinută şi arestată preventiv, în noiembrie anul trecut, alături de Ana Guţă, consilier în cadrul DSV Gorj. În arest a ajuns, la scurt timp şi un medic veterinar din cadrul aceleiaşi instituţii, Dumitru Firiza. Femeia de afaceri este acuzată că timp de doi ani, în perioada 2010 – 2012 nu a înregistrat în contabilitate toate cantităţile de carne vândute şi s-a sustras în acest fel de la plata unor taxe şi impozite a căror valoare depăşeşte 1,3 milioane de lei. Tot de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală este acuzat şi fostul său soţ, omul de afaceri Alexandru Lupulescu. În cazul său suma nu depăşeşte 50.000 de lei, însă afaceristul a fost incriminat şi pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi a fost reţinut pentru 24 de ore, în luna ianuarie a acestui an. Săndel, aşa cum este cunoscut în judeţ, este judecat pentru că a împrumutat peste 1,5 milioane lei pentru societatea comercială pe care o administra dar pe care, în realitate, i-a cheltuit în interes personal.

Dotările abatorului Lexi Star şi alte bunuri, scoase la mezat

În acest timp, în cadrul procesului de insolvenţă, deschis de către două persoane fizice, lichidatorul judiciar al Lexi Star a scos la vânzare mai multe bunuri ale societăţii.
Cel mai valoros este un teren intravilan, situat în zona centrală a municipiului Tg-Jiu, unde până în urmă cu câţiva ani a fost Clubul „Laguna”, suprafaţa de 2.000 de mp fiind scoasă la vânzare la preţul de 3.050.000 de lei.
Pentru achitarea datoriilor, lichidatorul speră să mai vândă nouă autoutilitate, pe care speră să încaseze alţi 145.000 de lei şi un TIR Mecedes evaluat la peste 200.000 de lei. În lotul de bunuri scoase la mezat se regăseşte şi un spaţiu comercial cu o suprafaţă de 66 mp, care poate fi achiziţionat la preţul de 6.000 de euro. La vânzare sunt şi două loturi cu bunuri mobile şi utilaje din din dotarea abatorului pe care firma Lexi Star îl deţinea în comuna Dăneşti, evaluate la aproximativ 340.000 de lei.
Societatea care administrează acum firma foştilor soţi Lupulescu, în vederea achitării datoriilor către stat şi terţi, a scos la vânzare şi limuzina lui Săndel, un Mercedes Benz CL 500, evaluat la 148.000 de lei.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , , , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad