Foştii şefi ai EMC Motru au scăpat de cătuşe. Creţan şi Pătru, trimişi în judecată alături de lotul „Fluerătoru”

Doi foşti şefi din cadrul EMC Motru au trăit ieri câteva ore de coşmar, fiind la un pas de arestare în dosarul „Fluerătoru”, dosar în care s-au operat deja trei arestări.
Libertatea fostului director Vasile Creţan şi a fostului şef de la biroul Investiţii, Florentin Pătru, a stat în mâinile magistraţilor de la Judecătoria Tg-Jiu, după ce procurorii au decis trimiterea în judecată pentru infracţiuni grave şi au propus arestarea lor preventivă.  După câteva ore de audieri, cei doi au ieşit din sala de tribunal răvăşiţi, dar liberi, având doar interdicţie de a părăsi localitatea timp de o lună de zile.

Procurorii i-au vrut arestaţi pe Creţan şi Pătru

Vasile Creţan şi Florentin Pătru au fost, ieri, pe punctul de a îngroşa rândul arestaţilor în dosarul drumului Ploştina-Ştiucani, fiind trimişi în judecată, luni, de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorii Târgu-Jiu.
Fostul director al EMC Motru a fost acuzat de către procurori de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, iar şeful biroului Investiţii, de comiterea a două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi a două de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Procurorii spun că directorul exploatării a dispus, cu bună ştiinţă, recepţionarea unor lucrări ce fuseseră demarate ilegal şi plata unora care în realitate nu au fost executate. Pătru a avut şi el partea sa de vină pentru că a semnat procesele-verbale de recepţie a lucrărilor în condiţiile în care ştia că lucrările de infrastructură nu fuseseră executate. Prejudiciul creat unităţii de către întreaga afacere a fost de peste 930.000 de lei. Judecarea propunerii de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile făcută de către procurori a revenit Judecătoriei Târgu-Jiu, pe rolul căreia a ajuns dosarul.

Pătru, recunoscător lui Dumnezeu că a scăpat de beciul poliţiei

Creţan şi Pătru au răspuns, ieri, întrebărilor judecătorilor timp de trei ore, iar la ieşirea din sala de judecată, fostul director al EMC Motru era vizibil afectat şi a spus că se simte rău. El a negat că a semnat recepţiile la lucrările drumului Ploştina- Ştiucani, susţinând că în acea perioadă se afla în concediu medical. Creţan nu recunoaşte nici că a făcut plăţi către firma lui Cristea Fluerătoru, cea care s-a ocupat de lucrările respective.
Fostul şef al Biroului de Investiţii al EMC Motru a precizat că încă de la început au fost probleme cu avizele şi autorizaţiile la acel drum, dar nu consideră că a comis vreo infracţiune ca ocupant al funcţiei pe care o avea în acea perioadă.
În momentul în care magistraţii s-au pronunţat cu privire la propunerea de arestare preventivă, emoţia celor doi inclulpaţi a atins apogeul, Florentin Pătru închinându-se în momentul în care a auzit că a scăpat de 30 de zile în beciurile poliţiei şi s-au ales doar cu o interdicţie de a părăsi localitatea Motru şi de a lua legătura cu învinuiţii şi martorii în dosar.
Cristea Fluerătoru, protagonistul acestei afaceri, se află deja de ceva timp în arest, alături de Gheorghe Benga şi Nicolae Giuran. Luni, Judecătoria Tg-Jiu le-a prelungit măsura arestării cu încă 30 de zile. Cei trei au fost şi ei trimişi în judecată, în stare de arest, procurorii stabilind că Benga şi Giuran şi-au depăşit atribuţiunile de serviciu avizând în fals situaţii de lucrări, respectiv facturi fiscale.
Fluerătoru este incriminat că a întocmit în fals procesulverbal de recepţie lucrări, precum şi situaţii de lucrări care nu fuseseră efectuate înlesnind şi ajutând cu intenţie la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată  de către Gheorghe Benga şi Nicolae Giuran.

Creţan şi Pătru au câştigat miliarde de pe urma relaţiei de prietenie cu Fluerătoru

Procurorii au descoperit în timpul anchetei că între Vasile Creţan şi Cristea Fluerătoru au existat relaţii strânse de prietenie, iar ulterior derulării afacerii pentru care aceştia au ajuns în faţa judecătorilor, firmele liderului sindical au achiziţionat materiale de construcţii de peste 200.000 lei de la societatea ce aparţine fiului fostului director al EMC Motru.
Şi o firmă controlată prin interpuşi de către fostul şef de Investiţii de la subunitatea fostei SNLO de la Motru a derulat afaceri cu Fluerătoru. Astfel, din verificările procurorilor a rezultat că Florentin Pătru era interesat ca firma liderului sindical să încaseze bani şi ca piatra spartă ce trebuia să fie folosită la lucrările de infrastructură a acelui drum să fie înlocuită cu balast pentru că tocmai societatea comercială pe care acesta o deţinea prin intermediul altor persoane a vândut mai multe cantităţi de balast şi nisip către firmele lui Fluerătoru, cele care aveau contractate lucrările la drumul Ploştina- Ştiucani.

Categoria: Dezvăluiri

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad