Fostul director Minprest, Elena Vintilescu, audiată la sediul Poliţiei în legătură cu prejudicierea societăţii cu 330.000 de lei

-    Expertiza contabilă dispusă de organele de cercetare penală confirmă prejudiciul

Elena Vintilescu, fost director al Minprest Serv SA, a fost audiată ieri, timp de mai multe ore, într-un dosar în care Curtea de Conturi a descoperit că societatea a fost prejudiciată cu 330.000 de lei. Alături de Vintilescu mai este cercetat în acest dosar fostul director general al fostei Societăţi Naţionale a Lignitului Oltenia, Daniel Burlan şi, potrivit unor surse judiciare, şi liderul sindical Marin Golea.

Fosta directoare a Minprest Serv este cercetată penal după ce împotriva sa, a fostului director general al SNLO, Daniel Burlan, și a sindicalistului Marin Golea, a fost depusă o plângere penală de către liderul FNM, Constantin Crețan, și Ion Cornescu, președintele Eurojbs.
Elena Vintilescu a declarat, la intrarea în sediul IPJ Gorj, că nu este pentru prima dată când dă declaraţii în acest dosar, iar cei doi reclamanţi sunt supăraţi pe ea din motive personale. Conform surselor citate, cercetările în acest caz au început în urmă cu câteva luni, după ce un control al Curţii de Conturi a descoperit că societatea a fost prejudiciată cu aproximativ 330.000 de lei.
O expertiză contabilă dispusă în cauză de organele de cercetare penală a confirmat cuantumul prejudiciului, aşa că Vintilescu a fost rechemată la audieri.

Creţan şi Cornescu au completat probatoriul

La sediul IPJ au ajuns, ieri, şi sindicalistul Constantin Creţan, dar şi Ion Cornescu, care au declarat că au mai adus o serie de documente la dosar pentru a-şi susţine acuzele la adresa fostei conduceri a societăţii prestatoare de servicii pentru minerit.
„Am mai găsit vreo câteva miliarde furate. S-au făcut nişte inginerii financiare de către doamna Vintilescu, domnul Burlan şi liderul de sindicat Golea”, a declarat Creţan.
Există unele informaţii cum că în dosarul penal se fac cercetări şi cu privire la o decizie luată în AGA, prin care se aproba trecerea unei sume de 600.000 de lei la capitolul pierderi, fără să se justifice modul în care au fost cheltuiți banii respectivi. Poliţiştii verifică în mod special  un circuit de compensare pe care Minprest l-a avut cu firma TPSUT Mehedinţi în perioada 2009-2011 şi care a generat mare parte din sumele considerate ca fiind prejudiciu,  salariul încasat fraudulos de Vintilescu după ce nu a mai avut contract de mandat  şi reparaţiile unor maşini personale din banii societăţii.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , ,

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. gheorghe says:

    Sa verifice politia ca si Mota fost presedinte al CA La Minprest a reparat camioane pt.el si cumnatul LOPOTENCO.

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad