Fotografii cu semnătura lui Constantin Brâncuși, furate din casa unei rude, găsite după patru ani de polițiști

Pe 5 august, poliţiştii bucureșteni au reuşit să recupereze mai multe fotografii, reprezentându-l pe sculptorul Constantin Brâncuşi, care au fost sustrase din locuinţa stră-strănepoatei marelui sculptor în urmă cu aproximativ patru ani.

Poliţia Capitalei a fost sesizată de către Luminiţa Mincu Pătraşcu Brâncuşi, 53 de ani, stră-strănepoata sculptorului Constantin Brâncuși, cu privire la faptul că  în luna februarie a anului 2010 a constatat că, din locuinţa în care a locuit mama sa, ar fi fost sustrase mai multe fotografii ce îl reprezentau pe sculptorul Constantin Brâncuşi. Stră-strănepoata lui Brâncuși le-a spus polițiștilor că acele fotografii valorau 600.000 euro. În baza datelor şi informaţiilor deţinute, cadrele Secţiei 14 Poliţie – Sectorul 4 Poliţie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au efectuat o percheziţie domiciliară în Bucureşti, la un atelier de arte plastice. În urma acestei acţiuni, poliţiştii Capitalei au reuşit identificarea proprietarului atelierului de arte plastice, existând date conform cărora acesta ar fi efectuat mai multe tranzacţii având ca obiect fotografiile aparţinând părţii vătămate. Cu ocazia percheziţiei şi a investigaţiilor, polițiștii bucureşteni au reuşit şi identificarea suspectului infracţiunii de furt, un bărbat în vârstă de 33 de ani, care ar fi reuşit să sustragă bunurile din apartamentul părţii vătămate.

Valorau 600.000 euro și au fost vândute de hoț cu 2.300 euro

Continuând cercetările în acest caz, polițiștii bucureşteni au stabilit faptul că în iarna anului 2009, suspectul, care se ocupa de întreţinerea apartamentului mamei stră-strănepoatei lui Brâncuși, a observat într-o cutie mai multe fotografii reprezentându-l pe sculptorul Constantin Brâncuşi, pe care le-ar fi sustras, iar mai apoi le-ar fi depozitat la domiciliul său. Fotografiile în cauză ar fi fost depozitate în apartamentul suspectului până la începutul lunii iulie 2013 când, având nevoie de bani, le-ar fi vândut prin intermediului proprietarului atelierului de arte plastice, pentru suma de 2.300 de euro. „Poliţiştii Secţiei 14 au constatat şi faptul că fotografiile ar fi fost revândute unor persoane care se ocupă cu tranzacţii legate de obiecte de artă, stabilindu-se faptul că ultima persoană le-ar fi cumpărat pentru suma de 6.300 de euro. În ziua de 5 august a.c., poliţiştii D.G.P.M.B au reuşit recuperarea fotografiilor în cauză. Acestea au fost predate părţii vătămate, prejudiciul cauzat prin săvârşirea faptei, fiind recuperat în totalitate. Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 14 – Sectorul 4 Poliţie din D.G.P.M.B. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu suspectul în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă”, se spune într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Categoria: Eveniment

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad