Funcțiile inspectorilor sociali din CEO, în pericol!

-„Nu-și justifică posturile”

În Complexul Energetic Oltenia sunt remunerați 16 inspectori sociali, din 37 cât erau înainte de modificările salariale făcute în acest an. Cum fiecare inspector reprezintă 500 de salariați ai CEO, funcțiile celor 16 lideri sunt în pericol, deoarece calitatea de membru de sindicat implică obligatoriu plata cotizației.

În acest moment, FNME stă prost la acest capitol, plata cotizațiilor fiind întreruptă de aproximativ trei luni. În disperare de cauză, liderii de sindicat ai federației lui Marin Condescu încearcă să facă înțelegeri cu băncile, pentru a încasa cotizațiile membrilor de sindicat direct de pe cardul acestora.

FNME, fără bani

Reorganizarea CE Oltenia va fi aplicată începând cu 1 ianuarie 2014 și, din spusele conducerii companiei, funcțiile de inspectori sociali sunt cel puțin discutabile. „Un inspector social reprezintă 500 de membri, plătitori ai cotizației sindicale. De trei luni, acești inspectori sociali nu-și justifică salariul… pe cine reprezintă ei? FNME nu a mai primit niciun leu de la oamenii pe care spune că îi reprezintă. Odată cu reorganizarea, de la 1 ianuarie, când se vor desființa funcții la sucursale și, foarte probabil, cele ale inspectorilor sociali vor dispărea și ele. Liderii, dacă tot sunt plătiți de administrație, vor trece în producție”, spune unul dintre șefii CEO.

16 inspectori sociali, 8000 de cotizanți

O parte din sindicatele FNME încearcă să strângă cotizațiile de la membri pe chitanțe, alți lideri încercând să ajungă la buzunarul salariaților, prin alte căi. Mai exact, liderii FNME vor încheia contracte cu băncile la care angajații CEO au carduri, după ce îi vor convinge pe aceștia să fie de acord cu colectarea banilor pentru sindicat în acest fel. Pe de altă parte, cei 16 inspectori sociali trebuie să-și justifice funcțiile și salariile prin existența a 8.000 de cotizanți, ceea ce nu e cazul în acest moment.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: ,

Commentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. florin says:

    Ca bomboanele pe coliva mortului…, rotunzi si degeaba !

    Thumb up 1 Thumb down 0

  2. ion says:

    ei unii au mai facut ceva pentru omul de rand da unii au facut doar mentru amante casa,masini,,firme erc

    Thumb up 1 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad