Gabriel Dumitrașcu: Conducerea CE Oltenia va selecta firma de recrutare pentru directorii companiei

Ministerul Economiei nu va mai contracta serviciile unei firme specializate în recrutarea personalului de conducere pentru CE Oltenia, așa cum s-a întâmplat anterior, ci administrația companiei.

Până de curând s-a spus în spațiul public că firma care se va ocupa de selecția celor patru membri ai Directoratului CEO, conform OG 109, va fi Kienbaum, companie germană al cărei reprezentant în România a selectat actualul manager al CEO, Laurențiu Ciurel.

Fără implicarea ministerului

Președintele Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, director al Direcției de Privatizări din cadrul Departamentului pentru Energie, Gabriel Dumitrașcu, a declarat: „Conducerea Complexului Energetic Oltenia a primit sarcina de a se ocupa de acest aspect. Angajarea unei firme de recrutare, nu neapărat Kienbaum, se va face de administrația acestei companii, fără implicarea Ministerului Economiei. Evident, va avea loc o selecție, apoi firma care va fi angajată va recruta directorii CEO”. CE Oltenia se află în subordinea Departamentului pentru Energie, nemaiavând nicio legătură cu ministerul condus de Varujan Vosganian. Amintim că, în urmă cu câteva luni, s-a anunțat că și cei patru membri ai actualului Directorat vor fi selectați de o firmă de specialitate, între timp, procedura încurcându-se la Ministerul Economiei. Astfel, administrația CEO își va alege firma specializată, dar nu se cunoaște când anume se va întâmpla acest lucru. Conform OG 109, managementul corporatist în companiile de stat prevede ca directoratul să fie selectat pe baza unor criterii bine stabilite. Din actualul Directorat fac parte șefii diviziilor CEO.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad